Fabio Cannavaro se vrača v Torino. Foto: EPA
Fabio Cannavaro se vrača v Torino. Foto: EPA
Razpoloženi napadalec Amauri bo glavni adut stare dame. Foto: EPA
Luca Toni
Luca Toni bi pot iz krize najraje našel kar proti nekdanjim soigralcem. Foto: Reuters
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann je bil na ponedeljkovem treningu dobre volje. Po zmagi v Karlsruheju si je pošteno oddahnil. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je v sijajni formi. Za angleško izbrano vrsto je na zadnjih dveh tekmah zabil štiri gole, bil pa je tudi najboljši igralec na sobotni tekmi proti West Bromwichu (4:0). Foto: Reuters

Stara dama je v letih 2003 in 2005 na Delle Alpiju izločila kraljevi klub iz Lige prvakov. Pred tremi leti sta v osmini finala v nepozabni tekmi zadela David Trezeguet v 69. minuti in Marcelo Zalayeta v podaljšku. Blestel je tudi Fabio Cannavaro, ki se je po prisilni selitvi Juventusa v Serie B preselil v Madrid.

Navijači niso pozabili, da je kapetan svetovnih prvakov leta 2006 odšel v težkih časih. Pavel Nedved, Alessandro Del Piero in Gianluigi Buffon so ostali in si s tem postavili spomenik. Juve se je ekspresno vrnil med elito in lani zasedel sijajno tretje mesto. V skupini H se bosta ekipi pomerili še čez dva tedna na stadionu Santiago Bernabeu.

Cannavaro pričakuje žvižge
"Pričakujem, da mi bodo navijači žvižgali. Moram poudariti, da sem tu doživel dve najlepši leti svoje kariere, takrat sem igral svoj najboljši nogomet," je na novinarski konferenci dejal Cannavaro. Trener Bernd Schuster je bil navdušen po zmagi v madridskem derbiju proti Atleticu (1:2) dobesedno v zadnji sekundi. Po dveh krogih ima beli balet že šest točk in ni pod pritiskom. Poškodovana sta Mahamadou Diarra in Guti.

Poškodbe so zelo načele staro damo
Juve je v krizi v prvenstvu. V soboto je kljub vodstvu klonil v Neaplju z 1:2. Po sedmih krogih ima šele devet točk. Trener Claudio Ranieri je na udaru kritik, v torek zvečer pa na olimpijskem stadionu ne bo mogel računati na poškodovane Buffona, Trezegueta in Maura Camoranesija. Stara dama je srečno ugnala Zenit z 1:0 in izvlekla točko v Belorusiji. Bate Borisov je vodil že z 2:0, potem pa je z dvema zadetkoma izenačil Vincenzo Iaquinta, ki je vprašljiv za torkovo tekmo.

Toni bo stisnil zobe
Bayern je v prvenstvu srečno slavil v Karlsruheju (0:1). Končno je zadel Miroslav Klose. Jürgen Klinsmann ima še vedno velike skrbi, saj je udarec v rebro dobil Luca Toni. Najboljši strelec Bundeslige v lanski sezoni je poleti 2007 prišel prav iz Fiorentine. Že po žrebu je bil izjemno motiviran in naj bi stisnil zobe. "To je prav posebna tekma zame. Vse bom naredil, da vendarle zaigram. Zdravniki so optimistični," je povedal ljubljenec občinstva na Allianz Areni.

Oblak vidi problem v Klinsmannu
V bavarski metropoli je v sedemdesetih letih blestel tudi Brane Oblak. Nekdanji slovenski selektor je za MMC takole ocenil položaj v klubu: "Bayern ima krizo, čeprav je dal gol tik pred koncem. Toliko je dobrih, da so že predobri. Problem imajo pri trenerju: Hitzfelda so vsi spoštovali, pri Klinsmannu pa mislijo, da jih "en mulc" uči. Dokler ne bodo spoznali, da so profesionalci in da jih trener ne sme zanimati, ta notranja trenja ne bodo ugasnila. Dejstvo je, da igrajo slabo. Toniju nikakor ne gre, lani pa je bil prvi strelec Bundeslige."

Rdeči vragi veliki favoriti proti Celticu
Zanimiv bo tudi obračun med Manchester Unitedom in Celticom v skupini E. Evropski prvaki so v Ligi prvakov na Old Trafoordu neporaženi že 16 tekem, Celtic je na gostovanjih povsem nemočen, izgubil je kar 17 izmed zadnjih 18 tekem. "To je neke vrste lokalni derbi. Med Angleži in Škoti so bile vedno dobre tekme. Oboji si želimo zmage. Oni bodo zelo motivirani, zato pričakujem odprto in dobro tekmo," je dejal trener rdečih vragov Alex Ferguson, ki ne bo mogel računati na Patrica Evraja, Paula Scholesa, Owna Hargreavesa in Michaela Carricka. Škoti bodo zelo pogrešali Jana Vennegoorja of Hesselinka in Georgiosa Samarasa. Pred dvema letoma je Celtic povedel na Old Traffordu z 1:0, a na koncu klonil z 2:3. Doma je slavil z 1:0, odločil je Šonsuke Nakamura z izjemnim prostim strelom.

Topničarje pestijo poškodbe
Arsenal ima pred tekmo v Cargiradu proti Fenerbahčeju težave z branilci. Kolo Toure zaradi poškodovane rame ne bo igral. Poškodovana sta tudi William Gallas in Bacary Sagna. Vračata se napadalca Nicklas Bendtner in Johan Djourou.

3. krog, skupina E, torek ob 20.45:
VILLARREAL - AALBORG

MANCHESTER UNITED - CELTIC GLASGOW


Lestvica:
MANCHESTER UTD. 2 1 1 0 3:0 4 VILLARREAL 2 1 1 0 1:0 4 CELTIC GLASGOW 2 0 1 1 0:1 1 AALBORG 2 0 1 1 0:3 1


Skupina F:

BAYERN - FIORENTINA

STEAUA - LYON


Lestvica:
BAYERN 2 1 1 0 2:1 4 LYON 2 0 2 0 3:3 2 FIORENTINA 2 0 2 0 2:2 2 STEAUA BUKAREŠTA 2 0 1 1 0:1 1


Skupina G:
FENERBAHČE - ARSENAL

PORTO - DINAMO KIJEV


Lestvica:
ARSENAL 2 1 1 0 5:1 4 PORTO 2 1 0 1 3:5 3 DINAMO KIJEV 2 0 2 0 1:1 2 FENERBAHČE 2 0 1 1 1:3 1


Skupina H:

ZENIT - BATE BORISOV ob 18.30

JUVENTUS - REAL MADRID


Lestvica:
REAL MADRID 2 2 0 0 4:1 6 JUVENTUS 2 1 1 0 3:2 4 BATE BORISOV 2 0 1 1 2:4 1 ZENIT 2 0 0 2 1:3 0
A. G.