Vanja Drkušić. Foto: www.alesfevzer.com
Vanja Drkušić. Foto: www.alesfevzer.com

V neposredni bližini 24-letnega branilca je ob njegovem debiju za novi klub v Gornjem Milanovcu (Zvezda je z 0:1 premagala Radnički 1923) v končnici prvega polčasa odjeknila močna petarda. Ker se ni dobro počutil, v drugem delu ni več igral. Toda hujših posledic na srečo ni utrpel in zdaj z reprezentančnimi soigralci trenira na Gorenjskem.

Drkušić po poku močne petarde v bližini ne čuti posledic

"V svojo kakovost smo verjeli že pred evropskim prvenstvom"

Drkušić je pred dvema mesecema odigral odlično evropsko prvenstvo, pred izzivi v Ligi narodov pa pravi: "Zdaj se bo od nas pričakovalo več, saj smo si v Nemčiji ustvarili neko ime. Smo pa pripravljeni na nove naloge. Mislim, da bomo uspešno opravili svoje delo. V svojo kakovost smo verjeli že pred evropskim prvenstvom. To je bilo zgolj kazalnik, da se lahko kosamo z najboljšimi. Želimo biti prvi v skupini, če bomo počeli to, kar smo v preteklosti, se ne bojim, da ne bi prišli do želenega izida."

Sorodna novica Drkušić prihaja na reprezentančni zbor dodobra pretresen

Podobno meni tudi Jan Mlakar. "Samozavest nam je zrastla, saj smo dokazali, da lahko igramo z vsakim. Moramo pa biti pazljivi in nikakor ne razmišljati, da se bomo z lahkoto sprehodili čez naslednje tekme. Stremeti moramo k temu, kar nas je odlikovalo v zadnjem obdobju, torej k borbi in enotnosti," je dodal nogometaš italijanskega drugoligaša Pise.

Oblak še počiva

Po petkovem obračunu z Avstrijo se bo Slovenija v ponedeljek v Stožicah pomerila še s starim znancem iz kvalifikacij za Euro 2024 Kazahstanom. Obakrat bo prvi sodnikov žvižg ob 20.45.

Jan Oblak je zaradi viroze izpustil tudi torkov trening, potem ko na sobotni tekmi španskega prvenstva v Bilbau za Atletico Madrid ni branil (0:1).

Sorodna novica Šeško predelal zapravljeno priložnost proti Portugalski

Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.

Novembra doma proti Barceloni, oktobra in decembra v Milano

Jeseni Drkušića (in njegovega klubskega soigralca Timija Maxa Elšnika) čaka tudi igranje v Ligi prvakov, česar se zelo veseli. Tekmeci Beograjčanov bodo Barcelona, Inter, Benfica, Milan, PSV Eindhoven, Young Boys, Stuttgart in Monaco.

Najzanimiveje bo 6. novembra, ko bo na Marakani gostovala velika Barca, kar dvakrat pa bo Zvezda gostovala na San Siru v Milanu. Prvič že v 2. krogu 1. oktobra, ko se bo udarila z italijanskimi prvaki v črno-modrih majicah. Dvoboj z Milanom bo 11. decembra.