Brazilski napadalec Cacau je v 25. minuti načel mrežo favorizirane Barcelone. Foto: Reuters
Brazilski napadalec Cacau je v 25. minuti načel mrežo favorizirane Barcelone. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je le premagal urok tekem na izpadanje. Foto: EPA
Michael Ciani
Michael Ciani je francoskim prvakom prinesel lepo prednost. Foto: EPA
Lomana Lua Lua
Lomana Lua Lua se je držal za glavo po zgrešeni priložnost v 80. minuti. Foto: EPA
Laurent Blanc
Laurent Blanc je bil zelo zadovoljen s pametno igro svojih varovancev. Foto: EPA

Branilec naslova je gostoval pri Stuttgartu in se v Katalonijo vrača z remijem (1:1). Bordeaux je z zmago v Atenah nad Olympiacosom (1:0) na pragu četrtfinala.

Nemci boljši v prvem polčasu
Prvi polčas na Gottlieb Daimler stadionu je pripadel gostiteljem, ki so začeli silovito in plod napadalne igre pobrali v 25. minuti. Po podaji Tima Gebharta je z glavo zadel Brazilec Cacau, ki je v soboto Kölnu zabil štiri gole. Najlepšo priložnost za Katalonce v prvem polčasu je zapravil Lionel Messi, ki je ob koncu polčasa streljal z roba kazenskega prostora. Jens Lehmann je žogo poslal v vratnico.

Ibrahimović prvič zadel v izločilnih bojih
Španski prvaki so izenačili na začetku drugega polčasa, ko se je izkazal Zlatan Ibrahimović. Švedski reprezentant si je izmenjal podajo z Gerardom Piquejem in močno streljal, Lehmann je prvi strel še odbil, žoga se je odbila do "Ibre", ki je nato le dosegel svoj prvi zadetek v izločilnih bojih Lige prvakov. Barca je imela v zadnje pol ure premoč, najlepšo priložnost za zmago je imel Ibrahimović v 69. minuti, ko je po kotu Lehmann zaplaval v prazno, Šved pa je iz obrata streljal in zadel branilca Cristiana Molinara na golovi črti v roko. Nizozemski sodnik Bjorn Kuipers je le odmahnil z roko.
Gross zadovoljen, Pep pričakuje več
"Na povratni tekmi moramo igrati precej bolje. Stuttgart je igral zelo dobro, v osmini finala ni slabih ekip. Liga prvakov je izjemno zahtevno tekmovanje," je povedal trener Kataloncev Pep Guardiola.
"V prvem polčasu bi morali zadeti še enkrat, v drugem delu pa nam je zmanjkalo moči. Barcelona si ni pripravila veliko priložnosti, kar je veliko priznanje za moje varovance. Zelo težko je remizirati proti tako močni ekipi," je dejal trener Stuttgarta Christian Gross, ki je preporodil ekipo v zadnjih dveh mesecih.

Francozi povedli tik pred odmorom
Bordeaux je v Grčiji edini zadetek dosegel v zadnji minuti prvega dela, ko se je med strelce vpisal Michael Ciani. S prostega strela z leve strani je podal Yoann Gourcuff, branilec "žirondistov" pa je bil v skoku navišji.
Grki neučinkoviti
V drugem polčasu so gostitelji pritisnili, a varovanci Laurenta Blanca, ki so v skupinskem delu zbrali največ točk izmed vseh ekip, so zdržali in so na najlepši poti, da se prvič uvrstijo v četrtfinale Lige prvakov. Najlepšo priložnost za Olympiacos je imel Lomana Lua Lua po podaji Matta Derbyshirja, a je njegov strel vratar Cedric Carrasso odbil. V zadnjih sekundah je napadalec Enzo Maresca poslal žogo v mrežo, a je že pred tem Derbyshire naredil prekršek nad Carrassojem.
"Igrali smo zelo pametno. Zadeli smo ob najbolj ugodnem trenutku. V drugem polčasu smo pustili malce preveč prostora, bili smo premalo agresivni. Zdaj imamo lepe možnosti za četrtfinale. Igralci so izpolnili moja navodila, zato sem zelo zadovoljen," je bil nasmejan Blanc.

Osmina finala, prve tekme:
STUTTGART - BARCELONA 1:1 (1:0)
Cacau 25.; Ibrahimović 52.

Stuttgart: Lehmann, Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro (v 84.), Gebhart (v 51.) (84./Rudy), Träsch (58./Kuzmanović), Khedira (v 94.), Hleb, Cacau, Pogrebnjak (64./Marica).

Barcelona: Valdes, Puyol, Marquez (v 22.) (59./Milito), Pique (v 91.), Maxwell, Toure (53./Henry), Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimović.

OLYMPIACOS - BORDEAUX 0:1 (0:1)
Ciani 45.

Olympiacos: Nikopolidis, Torosidis, Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Maresca, Ledesma (65./Zairi ( v 80.), Stoltidis, Lua Lua, Datola, Mitroglou (77./Derbyshire).

Bordeaux: Carrasso, Chalme, Planus, Ciani ( v 75.), Tremoulinas, Fernando, Sane ( v 29.), Gourcuff, Plašil (82./Gouffran), Wendel (83./Jussie), Chamakh.

Sreda ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA

Ob 20.45:
INTER - CHELSEA

Že odigrano:
LYON
- REAL MADRID 1:0 (0:0)
MILAN - MANCHESTER UNITED 2:3 (1:1)
BAYERN - FIORENTINA 2:1 (1:0)
PORTO - ARSENAL 2:1 (1:1)
Povratne tekme bodo 9./10. in 16./17. marca.