José Mourinho je prepričan, da ekipa Chelseaja pod vodstvom Carla Ancelottija ni nič posebnega. Foto: EPA
José Mourinho je prepričan, da ekipa Chelseaja pod vodstvom Carla Ancelottija ni nič posebnega. Foto: EPA
Nogometaši Chelseaja
Nogometaši Chelseaja so trenutno v dobri formi. Na zadnji prvenstveni tekmi so z 2:0 odpravili Wolverhampton ... Foto: EPA
José Mourinho
... Inter pa je z devetimi nogometaši remiziral s Sampdorio (0:0). Foto: EPA

Vse oči bodo nedvomno uprte na sloviti stadion v Milanu, kjer se bosta udarili vodilni ekipi iz angleškega in italijanskega prvenstva. To bo tudi dvoboj dveh menedžerjev, ki nasprotno ekipo zelo dobro poznata, v Ligi prvakov pa imata malce različni zgodbi. Na eni strani je Carlo Ancelotti z Milanom dvakrat osvojil naslov evropskega prvaka, na drugi strani je Joséju Mourinhu s Portom uspelo stopiti na evropski tron, njegovemu Chelseaju pa je pot v finale kar dvakrat preprečil Liverpool. Eden je nastopač, drugi je bolj tihe narave. Nekdo izmed njiju se bo moral posloviti že v osmini finala. Kdo bo boljši na prvi tekmi?

Mourinho: Chelsea ni nič posebnega
Jasno je, da Portugalec pred velikimi tekmami rad nastopa pred sedmo silo in s provokativnimi izjavami polni časnike. Tokrat ni bilo nič drugače. "Premier liga je zelo težko tekmovanje, vsaka tekma je zelo težka. Toda če bi bila ekipa Chelseaja res tako močna, kot jo želi prikazati nogometna javnost, letos ne bi izgubila toliko tekem in toliko točk. Chelsea dan danes ni nič posebnega," je dejal 47-letnik.

Mourinho je na klopi Chelseaja dvakrat osvojil ligo in ligaški pokal, po enkrat pa se je veselil FA-pokala in Community Shielda. Od njegovih časov pri londonskemu velikanu je na Stamford Bridgeu ostalo kar nekaj nogometašev. "Če bodo nogometaši Chelseaja srečnejši, ker bodo premagali mene in ne moje ekipe, bom zelo razočaran. Jaz bom srečen, če bom premagal klub in ne njih. Vsi smo profesionalci. Jaz grem na zmago, oni gredo na zmago," je povedal strateg Interja in sklenil: "Vemo, da bo nekdo napredoval v četrtfinale, nekdo pa izpadel. Tega se zavedamo. Toda tu se mora zgodba končati."

Ballack: Mourinho nas zelo dobro pozna
"Kot nosilci smo v žrebu dobili najslabšega mogočega nasprotnika," je prepričan vezist Chelseaja Michael Ballack, ki je pod vodstvom Mourinha že igral. "Toda to nas ne moti. Veselimo se obračuna z nekdanjim menedžerjem. Zelo dobro nas pozna in to daje tej tekmi še dodatno zanimivost," je nadaljeval Nemec in končal: "Ko je sedel na klopi Chelseaja, je o nasprotniku vedno vedel popolnoma vse! Pravzaprav ne moremo storiti ničesar, česar on ne bi že pričakoval."

Chelsea brez nekaterih ključnih igralcev
Klub s Stamford Bridgea se ubada s številnimi poškodbami. Ashley Cole bo z nogometnih zelenic odsoten dalj časa, poleg njega pa Ancelotti ne bo mogel računati še na Deca, Michaela Essiena, Jurija Žirkova in Joséja Bosingwo (vsi so staknili poškodbo kolena).

Pri domačih je vprašljiv nastop prvega vratarja Julia Césarja, ki je v ponedeljek na poti na trening s svojim lamborghinijem doživel prometno nesrečo. Vseeno bo Brazilec za dvoboj s Chelseajem verjetno stisnil zobe.

V Moskvi težave z vremenom
Druga tekma večera bo minila v senci zgoraj omenjenega obračuna. CSKA bo ob 18.30 gostil Sevillo. V ruski prestolnici imajo obilo težav z vremenom, saj je v treh dneh zapadlo pol metra snega, a naj bi tekmo vseeno odigrali.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Sreda ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA

Verjetni postavi:
CSKA:
Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki, Ščenikov, Semberas, Honda, Gonzalez, Krasić, Mamajev, Necid.

Sevilla: Palop, Stankevicius, Fazio, Dragutinović, Navarro, Navas, Romaric, Zokora, Perotti, Kanoute, Negredo.

Ob 20.45:
INTER - CHELSEA

Verjetni postavi:
Inter:
César, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Stanković, Cambiasso, Muntari, Sneijder, Milito, Eto'o.

Chelsea: Čech, Ivanović, Terry, Carvalho, Žirkov, Obi Mikel, Ballack, Lampard, Malouda, Drogba, Anelka.

Že odigrano:
LYON
- REAL MADRID 1:0 (0:0)
Makoun 47.

MILAN - MANCHESTER UNITED 2:3 (1:1)
Ronaldinho 3., Seedorf 85.; Scholes 36., Rooney 66., 74.
RK: Carrick 93./Manchester

BAYERN - FIORENTINA 2:1 (1:0)
Robben 45./11-m, Klose 89.; Kroldrup 50.
RK: Gobbi 73./Fiorentina

PORTO - ARSENAL 2:1 (1:1)
Fabianski 11./ag, Falcao 51.; Campbell 18.

Povratne tekme bodo 9./10. in 16./17. marca.