Luka Bobičanec. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec. Foto: www.alesfevzer.com

Trenutni izid je 1:1. Varovanci Damirja Krznarja so v 7. minuti povedli, ko je s strelom po tleh s prostega strela s približno 20 metrov zadel Luka Bobičanec. Toda že štiri minute pozneje je bil izid poravnan. Akcija Slovakov je stekla po desni strani, iz bližine je izenačil reprezentant David Strelec.

V 31. minuti je moral zaradi rdečega kartona predčasno v slačilnico vezist Slovana, Grk Kiriakos Savidis. Smolo pa so imeli Celjani v 38. minuti, ko se je poškodoval Tamar Svetlin. Zamenjal ga je Mario Kvesić. Pri domačih zaradi poškodbe manjka tudi Mark Zabukovnik.

Celjani poskušajo na stadionu Z'dežele presenetiti moštvo, ki podobno kot oni slovi po napadalni igri. Slovenski prvaki se z ekipo iz Bratislave ne smejo spustiti v brezglavo napadanje, temveč morajo napade gostov onemogočati predvsem s čvrsto igro na sredini igrišča.

Slovenski prvaki so pozorni predvsem na trojko Strelec, Vladimir Weiss in Robert Mak, ki so s svojo hitrostjo in gibanjem po igrišču nevarni za vsakega tekmeca.

Poleg omenjene trojice, med katero je Strelec edini še aktualni slovaški reprezentant, medtem ko sta Weiss in Mak že zaključila svojo reprezentančno pot, sta v moštvu iz Bratislave tudi dva stara znanca s slovenskih igrišč. To sta nekdanji vezist Maribora Marko Tolić in nekdanji branilec Olimpije Kenan Bajrić.


Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog, prva tekma

Danes ob 20.15:
CELJE – SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (1:1)
Bobičanec 7.; Strelec 11.
RK: Savidis 31./Slovan Bratislava

Celje: Štubljar, Krefl, Zec, Vuklišević, Karničnik, Pišek, Svetlin (39./Kvesić), Bobičanec, Menalo, Kučys, Matko.

Slovan Bratislava: Takač, Wimmer, Kashia, Bajrić, Savidis, Kucka, Zuberu, Blackman, Weiss, Mak, Strelec.

Sodnik: Darren England (Anglija)

Povratna tekma bo v sredo, 31. julija, ob 20.30.