Luka Bobičanec (tretji z leve) je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec (tretji z leve) je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Damirja Krznarja so v 7. minuti povedli, ko je s strelom po tleh s prostega strela s približno 20 metrov zadel Luka Bobičanec. Toda že štiri minute pozneje je bil izid poravnan. Akcija Slovakov je stekla po desni strani, iz bližine je izenačil reprezentant David Strelec.

V 31. minuti je moral zaradi rdečega kartona predčasno v slačilnico vezist Slovana, Grk Kiriakos Savidis. Smolo pa so imeli Celjani v 38. minuti, ko se je poškodoval Tamar Svetlin. Zamenjal ga je Mario Kvesić. Pri domačih je zaradi poškodbe manjkal tudi Mark Zabukovnik.

Domači so imeli v drugem polčasu kar nekaj priložnosti, da bi dosegli še kakšen gol, a se mreža gostov ni več zatresla.

Če bi Celjani izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih pokalov.

Celjani so poskušali na stadionu Z'dežele presenetiti moštvo, ki podobno kot oni slovi po napadalni igri. Z ekipo iz Bratislave se niso smeli spustiti v brezglavo napadanje, temveč so morali napade gostov onemogočati predvsem s čvrsto igro na sredini igrišča.

Slovenski prvaki so bili pozorni predvsem na trojko Strelec, Vladimir Weiss in Robert Mak, ki so s svojo hitrostjo in gibanjem po igrišču nevarni za vsakega tekmeca. Pri zadetku za 1:1 pa jim prav teh nogometašev ni uspelo ustaviti.


Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog, prva tekma

CELJE – SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (1:1)
4382; Bobičanec 7.; Strelec 11.
RK: Savidis 31./Slovan Bratislava

Sodnik: Darren England (Anglija)

Povratna tekma bo v torek, 30. julija, ob 20.30.