Številni navijači Boteva so se veselili v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Številni navijači Boteva so se veselili v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor bo evropsko pot nadaljeval v 2. kvalifikacijskem krogu Konferenčne lige, kjer se bo naslednji teden srečal z romunsko Universitateo Craiovo.

Ante Šimundža in Dušan Kerkez sta se pozdravila pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Šimundža in Dušan Kerkez sta se pozdravila pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Zelo se je poznalo, da je manjkal Soudani
Trener Ante Šimundža je naredil eno spremembo glede na prvo tekmo v Plovdivu. Namesto poškodovanega Hilala Soudanija je bil v začetni enajsterici Redwan Bourles. Zunaj kadra so poškodovani Blaž Vrhovec, Karol Borys (ni bil registriran za uvodni del evropskega tekmovanja) in Andraž Žinič.

Jan Repas kronal uvodno premoč Maribora
Tekma se je začela živahno z obeh strani, nekoliko odločnejši so bili slovenski podprvaki, ki so imeli lepo priložnost v 6. minuti, ko je Sven Šoštarič Karić z glavo po podaji s prostega strela žogo poslal čez gol.

Jan Repas je hitro izničil prednost Bolgarov s prve tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas je hitro izničil prednost Bolgarov s prve tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so hitro povedli. V 13. minuti je Josip Iličić, obrnjen s hrbtom, podal na rob kazenskega prostora do Jana Repasa, ki je natančno poslal žogo v levi spodnji kot.

Predvsem v drugi polovici prvega polčasa so tudi Bolgari na trenutke odločneje krenili proti vratom Ažbeta Juga, ki je moral posredovati v 37. minuti po strelu Samuela Akereja.

Na drugi strani je Maks Barišić v 41. minuti žogo z glavo poslal točno v vratarja Boteva Matveija Igonena.

Nwachukwu izenačil takoj po vstopu
Trener Bolgarov Dušan Kerkez je na začetku drugega polčasa v igro poslal napadalca Christiana Nwachukwuja. Po izgubljeni žogi vijoličastih je Ivelin Popov podal na levo stran kazenskega prostora, Nwachukwu pa je z diagonalnim strelom izenačil.

Anthony Ujah, ki je blestel predvsem v dresu Kölna v Bundesligi, je bil najzaslužnejši za napredovanje Boteva. Foto: www.alesfevzer.com
Anthony Ujah, ki je blestel predvsem v dresu Kölna v Bundesligi, je bil najzaslužnejši za napredovanje Boteva. Foto: www.alesfevzer.com

Ujah šokiral vijoličaste po uri igre
Po uri igre je Nwachukwu z leve strani podal v sredino kazenskega prostora, Anthony Ujah pa je žogo z levico zabil pod prečko. Izjemna poteza nekdanjega napadalca Kölna.

Botev, pri katerem Alen Korošec, ni dobil priložnosti za igro, je bil v teh trenutkih boljši tekmec. V 76. minuti je imel 17-letni Niko Grlić novo lepo priložnost za Maribor, a je bil malce nenatančen. Tudi Martinu Milecu s prostega strela dve minuti zatem ni uspelo izenačiti.

Beugre z glavo izenačil
V 80. minuti je Etienne Beugre obudil upe domače zasedbe, potem ko je zadel z glavo za 2:2. Rezervist Marko Božić je podal z leve strani pred vrata. Beugre je bil nevaren tudi v 89. minuti, a mu ni uspelo še drugič zatresti mreže.

Sorodna novica Mariborčane po minimalnem porazu v Plovdivu čaka veliko dela v Ljudskem vrtu

Maribor je vztrajno iskal tretji zadetek, ki bi pomenil podaljšek. Tega ni uspelo doseči niti Janu Repasu v sodnikovem dodatku, ko je imel še zadnjo lepo priložnost tekme.

Bolgari bodo izzvali Panathinaikos
V 2. kvalifikacijskem krogu Evropske lige Botev iz Plovidva čaka Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina.

Botev Plovdiv je v prvenstvu Bolgarije lani zasedel deveto mesto, je bil pa pokalni prvak in si prislužil mesto v Evropi.


Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
Maribor – BOTEV PLOVDIV 2:2 (1:0) 1:2
8124; J. Repas 13., Beugre 80.; Nwachukwu 48., Ujah 60.

Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Milec, J. Repas, Ž. Repas (63./Beugre), Bourles (63./Sikošek), Iličić, Barišić (56./Božić), Jakupović (74./Grlić).

Botev Plovdiv: Igonen, Minkov, Tamm, Conte, Balogiannis, Pereira, Eto'o, Akere (69./Ukaki), Popov (83./Diabate), Iliev (46./Nwachukwu), Ujah (87./Sekulić).

Sodnik: Vitalij Romanov (Ukrajina)

V krepkem tisku je izid prve tekme.