Vijoličasti imajo dobro izhodišče za še en evropski uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Vijoličasti imajo dobro izhodišče za še en evropski uspeh. Foto: www.alesfevzer.com

Klub prihaja iz Novega Sada, povratna tekma pa je v kraju Bačka Topola, ki leži približno 70 km severneje. Obračun je na stadionu TSC Arena, ki sprejme 4500 gledalcev. Zaradi urejanja travnate površine igra Vojvodina v uvodnem delu letošnje sezone tako evropske kot tekme državnega prvenstva na igrišču ligaškega tekmeca, moštva TSC Bačka Topola.

Vojvodina je imela prvo veliko priložnost. V 17. minuti je Vukan Savićević z močnim strelom z 20 metrov stresel prečko.

Videosodnik priznal zadetek Crnomarkovića
Sredi prvega polčasa so gostitelji povedli. Caleb Zady Sery je izvajal prosti strel, po njegovem predložku pred vrata pa je nekdanji branilec Olimpije Đorđe Crnomarković z glavo preusmeril žogo v mrežo. Stranski sodnik je takoj dvignil zastavico.

Šimundža izključen zaradi ugovarjanja
S
ledil je pregled videosodnika in po pregledu posnetka je portugalski sodnik Gustavo Correia spremenil odločitev. Takoj je pokazal na sredino igrišča in sploh ni odšel na ogled posnetka k robu igrišča. Zaradi ugovarjanja po odločitvi glavnega sodnika je moral trener vijoličastih Ante Šimundža na tribuno.

V 36. minuti se je poškodoval Josip Iličić, ki je obsedel na zelenici in ni mogel več nadaljevati. Namesto njega je vstopil najboljši strelec Prve lige Arnel Jakupović.

Zmagovalec se bo v zadnjem predkrogu pomeril s švedskim Djurgardnom, ki je izločil finski Ilves (1:1 in 3:1).


Konferenčna liga, 3. predkrog, povratna tekma, danes ob 20.00:
VOJVODINA − MARIBOR 1:0 (1:0) 1:2
Crnomarković 24.

V krepkem tisku je izid prve tekme.