Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so letos v Evropi res učinkoviti, saj so dobili vse tri tekme in to s skupno razliko v zadetkih 7:1. So tudi na vrhu domačega prvenstva, kjer so na štirih tekmah zbrali deset točk in sploh še niso prejeli zadetka.

Sorodna novica Olimpija s kar 3:0 nadigrala Šerif; Soudani v 97. minuti zadel za zmago Maribora

Olimpija je v sredo na prizorišču povratne tekme opravila trening, po katerem je Reda Boultam za klubsko spletno stran razmišljal: "Počutim se dobro. Danes smo imeli dolgo pot, a smo varno prispeli v Moldavijo. Zdaj smo prišli sem na stadion in tudi zaključili uradni trening. Pogoji so odlični, stadion je res lep. Tudi igrišče je dobro, zelenica je pripravljena za četrtkov obračun."

Nizozemec pa je o pričakovanjih dodal: "Zagotovo ne bo lahko. Zavedamo se, da Šerif igra doma. Skušali bodo hitro zadeti in nas pritisniti, zato bo težko. Ampak mislim, da znamo biti dovolj osredotočeni na tekmo. Dobro delujemo kot ekipa. V dobri formi smo, zato bomo dali vse za dober rezultat. Mislim, da ima nasprotnik dobre posameznike, to bodo želeli izkoristiti. Sploh v napadu. Kot ekipa bodo dali vse od sebe, da napredujejo, tako kot mi. A verjamem, da nam lahko uspe."

Olimpija bi se v primeru skupnega uspeha na zadnji kvalifikacijski stopnički pomerila s poražencem obračuna Rijeka − Elfsborg (v Evropski ligi).


Konferenčna liga, 3. predkrog, danes ob 19.00:
ŠERIF TIRASPOL − OLIMPIJA 0:3

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Olimpija v odličnem položaju pred gostovanjem v Tiraspolu