Četrtfinalne pare je izžrebal ambasador finala Steve McManaman. Foto: EPA
Četrtfinalne pare je izžrebal ambasador finala Steve McManaman. Foto: EPA
Finale Lige prvakov bo 25. maja na Wembleyju. Foto: EPA
Pari
Četrtfinalni pari letošnje Lige prvakov. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je v sezoni 2009/10 igral za Barcelono. Na Camp Nou se vrača 10. aprila. Foto: EPA

Preostali par je Malaga - Borussia Dortmund. V nasprotju s prejšnjimi sezonami tokrat tabele niso izžrebali do konca turnirja, žreb polfinala bo tako šele, ko bodo znana imena zadnjih štirih ekip.

Stara dama ni pozabila decembra 2009
Bayern in Juventus suvereno korakata k naslovu državnega prvaka. V Ligi prvakov se še nikoli nista pomerila v dvobojih na izpadanje.
8. decembra 2009 je Bayern v Torinu ugnal staro damo s 4:1 v zadnjem krogu skupinskega dela in se prebil v osmino finala. Torinčanom je zadostoval remi, a so bili popolnoma nadigrani.

Heynckes ima lepe spomine na Juventus
"Juventus je italijanski prvak in bo to z veliko verjetnostjo tudi letos. To je klub velikega kalibra in moštvo, ki je zelo dobro uigrano. Vsekakor gre za zelo zanimiv par, veselim se že obeh tekem in upam, da bomo na koncu mi tisti, ki bomo šli naprej," je pojasnil trener Bavarcev Jupp Heynckes in dodal, da bo kot dobro znamenje upošteval svojo zmago z Realom v Ligi prvakov maja 1998, ko je v finalu premagal prav Juventus z 1:0. Zadel je Predrag Mijatović.
Direktor stare dame Pavel Nedved je prav tako ocenil, da se obeta težek boj: "Bayern je bil eden najtežjih mogočih tekmecev, po številnih vidikih je to moštvo podobno našemu, zato bo še toliko težje. Vseeno smo veseli, ker smo kot zadnji klub iz Italije še v igri in nadejam se, da bomo nadaljevali enako poletno."

Ibrahimović bo manjkal na prvi tekmi z Barco
PSG in Barca se bosta drugič v zgodovini tekmovanja pomerila v četrtfinalu. V sezoni 1994/95 so bili boljši Francozi, na prvi tekmi na Camp Nou je bilo 1:1, povratna tekma pa se je v Parizu končala z 2:1. Barcelona je nedvomno najboljša ekipa v Ligi prvakov v zadnjem desetletju, njena vladavina pa se je začela, ko je ekipo (ravno iz PSG-ja) okrepil Ronaldinho. Na prvi tekmi na Parku princev 2. aprila ne bo smel igrati Zlatan Ibrahimović, ki mora odslužiti še eno tekmo kazni zaradi rdečega kartona proti Valencii.
"Čudovito, lepo je igrati z Barcelono. Bo pa zelo težko. A vseeno, čeprav imajo na svoji strani izkušnje, samozavest in kakovost, bo dvoboj trajal 180 minut," je po žrebu menil strateg Parižanov Carlo Ancelotti.

Leonardo zaprosil dekle za roko v prenosu na italijanskem Skyju
Čeprav so nogometaši Paris St. Germaina na žrebu četrtfinala Lige prvakov dobili enega najtežjih tekmecev, njihovemu športnemu direktorju, Brazilcu Leonardu, to ni vzelo dobre volje. V neposrednem televizijskem prenosu za italijanski Sky je svoje dekle zaprosil za roko.

Dogodek je bil zelo prisrčen in spontan. Voditeljica na Skyju, prikupna Anna Billo, je Leonarda najprej vprašala, kaj si misli o žrebu in kakšne možnosti ima po njegovem mnenju Paris St. Germain proti Barceloni, ko je končala pogovor, pa je Leonardu pristavil: "Zdaj bi te še jaz nekaj vprašal? A bi se poročila z menoj?"

Voditeljici je bilo opazno nerodno, zato je odgovorila: "Kakšno je to vprašanje? Ok. Gremo naprej." Toda Leonardo se ni dal odgnati in jo vprašal, ali ok pomeni da. "Ok, da. Pogovorila se bova doma," je na to odgovorila Anna Billo.

V pomoč Leonardu je priskočil še voditelj v oddaji, ki je Anno znova vprašal, ali to pomeni da. Nato je ona znova odgovorila z ok, Leonardo pa je pogovor, ki je potekal v neposrednem prenosu, sklenil. "No, super. Bova imela kar dve poroki, eno v Italiji in drugo v Braziliji."

Ugoden žreb za madridski Real
Tudi madridski Real in Galatasaray sta se enkrat že pomerila v tej fazi tekmovanja. Turki so v sezoni 2000/01 na prvi tekmi doma že zaostajali z 2:0 in nato slavili po velikem preobratu s 3:2. A to jim ni veliko pomagalo, saj so Španci povratno tekmo dobili s 3:0. Vse gole so dosegli že v prvem polčasu, pri tem je dva gola dosegel Raul. Špance je nato v polfinalu zaustavil Bayern.

Lahko Malaga znova preseneti?
Borussia je že zdavnaj ostala brez možnosti za tretji zaporedni naslov državnega prvaka, zato bo vse moči usmerila v evropsko tekmovanje. Malaga je novinec v Ligi prvakov in največje presenečenje sezone.

Chelsea bo gostil Rubin
V Nyonu je bil opravljen še žreb v Evropski ligi. Aktualni evropski prvak Chelsea, se bo pomeril z Rubinom iz Kazana, Tottenham z Baslom, Fenerbahče z Laziem, Benfica pa z Newcastlom. Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 4. aprila, povratne pa 11. aprila.
V obeh tekmovanjih Uefa tokrat ni določila nadaljevanja poti do finala, o parih za polfinale bo odločal nov žreb 12. aprila.

Četrtfinale, prve tekme, torek, 2. aprila, ob 20.45:
BAYERN - JUVENTUS
PARIS SG - BARCELONA
Povratni tekmi bosta 10. aprila.

Sreda, 3. aprila, ob 20.45:
MALAGA - BORUSSIA DORTMUND
REAL MADRID - GALATASARAY
Povratni tekmi bosta 9. aprila.
Polfinale bo 23./24. aprila, povratne tekme pa bodo teden dni pozneje. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).


Evropska liga, četrtfinale, prve tekme, 4. aprila:

TOTTENHAM - BASEL
BENFICA - NEWCASTLE
CHELSEA - RUBIN KAZAN
FENERBAHČE - LAZIO
Povratne tekme bodo 11. aprila.