Bravo je bil v prvem polčasu zelo učinkovit, vodstvo pa je zadržal do konca. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je bil v prvem polčasu zelo učinkovit, vodstvo pa je zadržal do konca. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je do tega kroga imela tri zmage in poraz ter si je v boju z Bravom obetala, da bo proti njemu vpisala prvo zmago po novembru 2022. Toda Šiškarji so se na tekmi s skupno 31 streli znova pokazali za malce pretrd oreh in so vsaj do nedelje prevzeli vodstvo na lestvici, na kateri imajo točko več od Mure in so izenačeni z Olimpijo, ki bo jutri igrala s Celjem.

Ekipi sta napadalno začeli tekmo, po desetih minutah pa je vratar gostov Matija Orbanić izpustil žogo iz rok, pri njem je bil Almin Kurtović, ki pa ga je Murin čuvaj mreže podrl, tako da je sledila enajstmetrovka. To je z nizkim, močnim strelom zanesljivo izvedel Amadej Maroša.

Amadej Maroša se je tako veselil ob golu Mure, toda Bravo je hitro spremenil potek dogajanja. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša se je tako veselil ob golu Mure, toda Bravo je hitro spremenil potek dogajanja. Foto: www.alesfevzer.com

Toda vodstvo je trajalo zgolj minuto. Gašper Jovan je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je imel Jakoslav Stanković dovolj časa, da je s strelom po tleh Matiral Florijana Raduho. V 18. minuti so domači sicer dosegli nov zadetek, vendar je bila pred tem žoga že zunaj igrišča, tako da je Maroša ostal brez drugega zadetka.

Zato pa je prvega dosegel Matic Ivanšek v 22. minuti, ki je prodrl po desni strani v kazenski prostor in zadel ob bližnji vratnici za vodstvo Brava. To je še povečal Stanković v 26. minuti, po podaji Milana Tučića je žogo s približno enajstih metrov poslal pod prečko.

Do konca polčasa je Bravo, ki je imel v prvem polčasu več kot dvakrat več strelov od domačih, še naprej puščal boljši vtis, imel nadzor nad tekmo, Mura, ki je sicer imela nekaj več žogo v posesti, je bila nevarnejša le še enkrat s strelom Matica Maruška od daleč.

Trener domačih Tonči Žlogar je na začetku drugega polčasa v igro poslal svežo trojico igralcev, njegova ekipa pa je precej odločneje krenila v drugi polčas in pritiskala. Toda Ljubljančani so spet hitro znali poiskati prostor za protinapade, enega teh je z nevarnim strelom v 56. minuti zaključil Tučić, a je bil Raduha na mestu.

Ekipi sta sicer nadaljevali odprto igro, prihajali do zaključnih strelov, predvsem Raduha je moral nekajkrat resno posredovati, je pa na drugi strani Bravo praviloma pravočasno prekinjal akcije in izbijal žoge ob poskusih globinskih podaj Mure.

Ta je znova zapretila v 87. minuti s strelom z glavo Maroše, vendar je bil Orbanić zbran, nato je Luka Turudija meril nekaj centimetrov previsoko, v 94. minuti pa je Srđan Spiridonović po Maroševi podaji postavil končni izid s strelom z roba kazenskega prostora.

Zadetki s tekme 5. kroga Prve lige Mura - Bravo

Koper v drugem polčasu do treh točk
Koper je proti Nafti vpisal tretjo zmago v sezoni in z njo ostaja povsem v stiku z vrhom lestvice. Tokrat so se Primorci v prvem polčasu še nekoliko mučili, v drugem pa so nadzorovali dogajanje in zanesljivo ugnali predzadnjo ekipo lige, ki z izjemo prebliskov v prvem polčasu znova ni pokazala prav veliko.

Nik Omladič je zadel za koprskih 3:0. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Omladič je zadel za koprskih 3:0. Foto: www.alesfevzer.com

Primorci so povedli v 51. minuti, ko je po podaji Omarja El Manssourija z desne strani iz osrčja kazenskega prostora zadel Veljko Mijailović, ki je v prvem polčasu zamenjal Pabaija.

V 55. minuti je koprsko vodstvo podvojila še ena menjava. Petar Petriško je namreč zadel le nekaj sekund po vstopu v igro, potem ko je prišel do žoge v kazenskem prostoru na levi strani, prodrl v sredino in matiral Naftinega čuvaja mreže.

Petriško je malce pozneje meril premalo natančno, je pa imel Koper pozneje vse pod nadzorom. V 77. minuti je dosegel še tretji gol, iz bližine je zadel Nik Omladič, potem ko je naprej Zsombor Senko obranil prvi koprski strel, drugi, Sulejev, je zletel v prečko, tretji, Omladičev, pa je bil dovolj natančen za 3:0.

Zadetki s tekme 5. kroga Prve lige Koper – Nafta

Prva liga, 5. krog

MURA – BRAVO 2:3 (1:3)
2000; Maroša 12./11-m, Spiridonović 94.; Stanković 13., 26., Ivanšek 22.

Sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica)

KOPER – NAFTA 1903 3:0 (0:0)
Mijailović 51., Petriško 55., Omladič 77.

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


Nedelja ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – MARIBOR

Ob 20.15:
OLIMPIJA – CELJE


Odigrano v petek:
PRIMORJE – DOMŽALE 2:1 (1:1)
300; Smajlagić 45.+2, Gulič 63./11-m; Šturm 8.
(v Novi Gorici)

Lestvica:                              
BRAVO               5  3 1 1  10:5  10 
OLIMPIJA            4  3 1 0   5:0  10 
KOPER               5  3 0 2   6:2   9 
MURA                5  3 0 2   7:6   9 
MARIBOR             3  2 1 0   7:3   7 
CELJE               3  2 0 1   6:4   6 
PRIMORJE            5  2 0 3   5:9   6 
KALCER RADOMLJE     4  1 0 3   4:7   3 
NAFTA 1903          5  1 0 4   2:10  3 
DOMŽALE             5  0 1 4   3:9   1