Oba strelca za Primorje dobro poznata stadion v Novi Gorici, saj sta pred leti igrala za Gorico. Foto: www.alesfevzer.com
Oba strelca za Primorje dobro poznata stadion v Novi Gorici, saj sta pred leti igrala za Gorico. Foto: www.alesfevzer.com

Ajdovci, ki so se maja po 13 letih vrnili v najvišji rang tekmovanja, na prvih treh tekmah niso dosegli niti enega zadetka in doživeli tri poraze. Sledila je visoka zmaga nad Nafto in zdaj so premagali še Domžale, kar pomeni, da na lestvici s šestimi točkami zasedajo sedmo mesto. Domžalčani ostajajo pri eni točki in so prikovani na dno.

Dvoboj so Domžalčani bolje začeli, prvo priložnost je imel Rene Lampreht, ki je po predložku s prostega strela meril v domačega vratarja Gašperja Tratnika.

Domžalčani niso dobro začeli sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani niso dobro začeli sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Domžale povedle
Zdelo se je, da bodo Primorci nekoliko stopili na žogo, pa so nato hitro udarili gostje. Nick Perc je z lepo diagonalno podajo na levi strani igrišča našel Danijela Šturma, ki je po preigravanju uspešno končal akcijo za vodstvo gostov s strelom v vratarjev kot.

Po zaostanku so domači kazali nekaj več volje v napadu, a je manjkal pravi zaključek. Tudi Domžalčani z izjemo akcije, ki je privedla do gola, niso delovali pretirano nevarno. V tem času je imel najlepšo priložnost za Primorje Elias Telles, ki je po kotu z glavo meril mimo leve vratnice Ajdina Mulalića.

Primorje do preobrata
Večjo posest pa so domačini z golom le nadgradili tik pred glavnim odmorom. Sprva je Elias znova poskušal z glavo, a je Mulalić žogo odbil v kot. Iz tega pa se je nato v gneči v domžalskem kazenskem prostoru najbolje znašel Semir Smajlagić in pred koncem polčasa poravnal izid.

V drugem delu je prva zrela priložnost znova pripadla Domžalčanom. Dario Kolobarić je pobegnil domači obrambi, prišel v kazenski prostor, na pravem mestu pa je bil Tratnik.

Nekaj minut zatem so rumeni zadeli, po predložku iz prostega strela je najvišje skočil Abraham Nwankwo, toda zadetek je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Na drugi strani pa so se Ajdovci razveselili najstrožje kazni po nepozornosti Šturma v svojem kazenskem prostoru, Primorje je v vodstvo popeljal Mark Gulič, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko.

Domžalčani so pozneje v lovu na izenačenje stresli še vratnico, a je šlo znova za prepovedani položaj. Tudi v nadaljevanju so rumeni bolj pritiskali in lovili točko, z glavo je zaključil Gobec, a v naročje Tratnika. Ta je domače reševal tudi nekaj trenutkov pozneje, ko je z bravurozno obrambo preprečil veselje Harisu Vučkiću.

Tik zatem so imeli domači na drugi strani protinapad tri na ena za potrditev zmage, a akcije niso dobro izpeljali, so pa vseeno ohranili prednost do zadnjega sodnikovega žvižga.

Zadetki s tekmi Primorje – Domžale

5. krog:
PRIMORJE – DOMŽALE 2:1 (1:1)
300; Smajlagić 45.+2, Gulič 63./11-m; Šturm 8.
(v Novi Gorici)

Sodnik: Denis Šabanagić


Sobota ob 17.30:
MURA – BRAVO

Ob 20.15:
KOPER – NAFTA 1903


Nedelja ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – MARIBOR

Ob 20.15:
OLIMPIJA – CELJE

Lestvica:                              
OLIMPIJA            4  3 1 0   5:0  10 
MURA                4  3 0 1   5:3   9 
MARIBOR             3  2 1 0   7:3   7 
BRAVO               4  2 1 1   7:3   7 
CELJE               3  2 0 1   6:4   6 
KOPER               4  2 0 1   3:2   6 
PRIMORJE            5  2 0 3   5:9   6 
KALCER RADOMLJE     4  1 0 3   4:7   3 
NAFTA 1903          4  1 0 3   2:7   3 
DOMŽALE             5  0 1 4   3:9   1