Kdo bo dobil prvi letošnji večni derbi – Maribor ali Olimpija? Obe ekipi sta v tej sezoni Prve lige še neporaženi. Foto: www.alesfevzer.com
Kdo bo dobil prvi letošnji večni derbi – Maribor ali Olimpija? Obe ekipi sta v tej sezoni Prve lige še neporaženi. Foto: www.alesfevzer.com

Tako Maribor (Arnel Jakupović je s petimi zadetki prvi strelec sezone Prve lige) kot Olimpija nista imela veliko časa za pripravo na derbi, saj sta v četrtek odigrala dvoboj zadnjega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo. Trenutno je za obe ekipi prednostna naloga, da jeseni igrata v Evropi, zato derbi ne prihaja ravno kot naročen, saj bo treba v četrtek odigrati še povratni tekmi.

Ante Šimundža ima z Olimpijo dobre izkušnje – odkar se je lani oktobra vrnil na trenersko klop, je dobil vse tri derbije s to ekipo. Oboji imajo nekaj težav s poškodbami, pri Mariboru na tekmi v Stockholmu proti Djurgardnu (0:1) ni bilo Hilala Soudanija, pri Olimpiji, ki je proti Rijeki igrala 1:1, pa v postavi ni bilo Dina Kojića.

“Smo v zgoščenem ritmu, čaka nas še ena zahtevna preizkušnja. Olimpija je v dobri formi, ampak igramo doma in v Ljudskem vrtu moramo biti gospodarji," je povedal branilec Maribora Gregor Sikošek.

Tudi trener Olimpije Victor Sanchez poudarja, da ga zanimajo le tri točke. "Uživamo v velikih tekmah. Moj cilj je vedno enak – zmagati. To je edino, kar me zanima. Svoji ekipi želim vcepiti zmagovalno miselnost."

Tekma se bo v Ljudskem vrtu v nedeljo začela ob 17.30, sodnik bo David Šmajc.

Clement Lhernault nova okrepitev Celja

Mladi francoski nogometaš Clement Lhernault je nova okrepitev Celja. Francoski vezist, ki je bil nazadnje član armenskega Ararata, je z državnimi prvaki podpisal pogodbo do 30. junija 2027.


PRVA LIGA TELEMACH – 6. KROG

MURA – KALCER RADOMLJE 1:0 (0:0)
1750; Vizinger 85./11-m

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)

Zadetek Vizingerja za zmago Mure nad Radomljami

DOMŽALE – KOPER 0:3 (0:1)
600; Petriško 43., 61./11-m, Mittendorfer 51.
RK: Makadji 58./Domžale

Sodnik: Martin Matoša (Log pri Brezovici)


Nedelja ob 17.30:
MARIBOR – OLIMPIJA

Sodnik: David Šmajc (Predoslje)

Ob 20.15:
CELJE – PRIMORJE


Ponedeljek ob 17.30:
BRAVO – NAFTA 1903