Kylian Mbappe želi na uvodni tekmi nove sezone začeti z zbiranjem lovorik. Foto: EPA
Kylian Mbappe želi na uvodni tekmi nove sezone začeti z zbiranjem lovorik. Foto: EPA

V prvem počasu se je dvakrat tresel okvir vrat. V 25. minuti je kapetan Atalante Marten de Roon z desne strani poslal predložek pred vrata, Eder Militao je skušal posredovati, a je to storil nespretno in žogo poslal v prečko.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Vinicius Junior z roba kazenskega prostora z diagonalno podajo skušal zaposliti Juda Bellinghama, ki pa je bil v prepovedanem položaju. Ederson je malce spremenil smer žogi, ki je prišla naravnost na levico Rodryga. Brazilec je z močnim strelom z levo nogo stresel prečko.

Real Madrid lahko šestič postane superpokalni prvak, kar ni uspelo še nobeni ekipi – trenutno si rekord deli z Barcelono in Milanom, trener Carlo Ancelotti pa lahko hkrati s šestim superpokalnim naslovom prehiti Pepa Guardiolo, s katerim si zdaj deli prvo mesto.

Italijan na španski klopi ima na dosegu še en zgodovinski dosežek. S štirinajstim naslovom bi se izenačil z Miguelom Munozom kot najuspešnejši trener Real Madrida. Carlo Ancelotti je trinajsti naslov osvojil v finalu lige prvakov, ko je njegova zasedba z 2:0 premagala Borussio Dortmund in se veselila petnajstega naslova prvaka Evrope.

Atalanta si je mesto v superpokalu izborila z zmago v Evropski ligi nad Bayerjem iz Leverkusna s 3:0. To je bila prva evropska lovorika za klub iz Bergama.

Camavinga se je poškodoval na treningu

Eduardo Camavinga bo pri madridskem Realu predvidoma odsoten šest ali sedem tednov, saj si je v torek na treningu v Varšavi pred finalom evropskega superpokala proti Atalanti poškodoval levo koleno. Poškodoval se je, ko je trčil s soigralcem Aurelienom Tchouamenijem. Prva diagnoza klubskih zdravnikov je predvidevala resno poškodbo, podobni testi pa so za francoskega vezista pokazali dobro novico - zvin kolenske vezi. Trener Carlo Ancelotti bo na Camavingo praviloma znova lahko računal šele po reprezentančnem premoru na začetku oktobra, poročajo agencije, med njimi tudi italijanska Ansa. (sta)


Evropski superpokal, Varšava, danes ob 21.00:
REAL MADRID – ATALANTA 1:0 (0:0)
Valverde 59.

Sodnik: Sandro Schärer (Švica)