Ljubljančani so letos v Evropi učinkoviti, so pa tudi na vrhu domačega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani so letos v Evropi učinkoviti, so pa tudi na vrhu domačega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska zasedba je v Moldavijo potovala z izvrstno popotnico, na prvi tekmi v Stožicah je slavila s 3:0. Na drugi tekmi je brez težav ohranjala prednost s prve, v končnici obračuna pa je tudi zadela, z bele točke je bil natančen Nemanja Motika.

V prvem polčasu brez resnih priložnosti
Uvod tekme je minil v igri brez priložnosti, čeprav Olimpiji ni bilo treba napadati, pa je v 13. minuti Jorge Silva presenetil Roka Jureškina, ob njem pa je v bitki za žogo v kazenskem prostoru ljubljanski nogometaš padel. Sodniki so pregledali posnetek, a na koncu dosodili zgolj kot.

Moldavci si v tem obdobju kljub visokemu zaostanku niso znali priigrati kakšne resnejše akcije, Olimpija je brez težav preprečevala vsako namero znova precej anemičnih domačinov. Polčas se je tako glede na prikazano povsem pričakovano končal brez zadetkov. Je pa moral strateg gostov Victor Sanchez že pred koncem prvega polčasa poseči po menjavi, mladega Dina Kojića je zaradi poškodbe zamenjal Nemanja Motika.

Motika priigral 11-metrovko
V 64. minuti je Šerif zapretil, Marcel Ratnik pa je z drsečim štartom ustavil moldavski napad. V 68. minuti je Moussa Kyabou streljal po sredini vrat z 10 m, Matevž Vidovšek je bil na mestu.

V 80. minuti je David Sualehe v prvi resni priložnosti zmajev močno streljal z levico z okoli 20 m, vratar Šerifa se je izkazal z obrambo. V 86. minuti pa so varovanci Victorja Sancheza povedli, ko je 11-metrovko zanesljivo izvedel Nemanja Motika. Ravno Motika je tudi iztržil najstrožjo kazen, ko ga je v kazenskem prostoru nepravilno ustavil nogometaš moldavske ekipe.

Že v 90. minuti je najprej Vidovšek izvrstno posredoval po strelu Petra Adema iz bližine, ta pa je nato zadel še prečko.

Na zadnji kvalifikacijski stopnički za Konferenčno ligo se bo Olimpija pomerila z Rijeko. Ta je v kvalifikacijah za Evropsko ligo morala priznati premoč Elfsborgu (švedska ekipa je napredovala s skupnim izidom 3:1).


Konferenčna liga, 3. predkrog:
Šerif TiraspolOLIMPIJA 0:1 (0:0) 0:3
Ne. Motika 86./11-m

V krepkem tisku je izid prve tekme.