Fernando Torres je hat-trick je dosegel že po 17 minutah. Foto: Reuters
Fernando Torres je hat-trick je dosegel že po 17 minutah. Foto: Reuters
Vuvuzele so "pele" tudi na drugi tekmi, na kateri stadion ni bil povsem poln. Foto: EPA
"Petarda" Špancev proti Novozelandcem

Varovanci Vicenteja del Bosqueja bi lahko hitro prišli do najvišje zmage v zgodovini tekmovanja (leta 1996 je Nemčija v finalu s 6:0 ugnala Avstralce), a je tempo v drugem polčasu izrazito padel, saj so vse za zmago storili že v prvih 17 minutah oziroma hat-tricku Torresa.

Fernando Torres se je v šesti minuti sam znašel na robu kazenskega prostora in lepo streljal v zgornji vratarjev kot. Že osem minut kasneje je Albert Riera na levi strani podal do Davida Ville, ki je po tleh podaljšal do Torresa, ta pa je ob izredno slabi obrambi Mossa žogo poslal v gol. Le tri minute so minile, ko je iz leve v kazenski prostor Joan Capdevila podal na glavo Madridčanu, ki je že po 17 minutah dosegel hat-trick. V 24. minuti sta bila Riera in Capdevila ponovno aktivna, slednji je podal proti Cescu Fabregasu, ki je bil povsem nepokrit, vrata pa prazna.

V drugem polčasu le en gol
Do svojega prvega gola na turnirju je prišel tudi David Villa, ki ni imel nikakršnih težav z zadetkom. Torres je lepo preigraval na levi, podal v sredino, kjer je žogo zgrešil branilec Boyens in Villa je zadel povsem nebranjen.

Dvojni rekord "El Niña" s hat-trickom
Španska reprezentanca je prišla do dveh rekordov, saj je Torres dosegel najhitrejši hat-trick v zgodovini tekmovanja (po 17 minutah), trikrat je zadel le v enajstih minutah. S tem je vpisal tudi rekord izbrane vrste iz Iberskega polotoka, pri kateri sta za tri gole 12 minut potrebovala Estineslao Basora (1949) in David Villa na minuli prijateljski tekmi v Bakuju.

Vse tekme si lahko v živo ogledate na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem kanalu. Zaradi zahteve lastnika avtorskih pravic ogled oddaje ni mogoč zunaj Slovenije in zato je ogled omogočen samo na računalnikih z IP-številkami iz Slovenije.

Skupina A, 1. krog:
NOVA ZELANDIJA - ŠPANIJA 0:5 (0:4)
21.649; Torres 6., 14., 17., Fabregas 24., Villa 48.

Nova Zelandija: Moss, Lochhead, Vicelich, Elliott, Brown, Smeltz (76./James), Killen (84./Bright), Bertos, Brockie (45./Christie), Mulligan, Boyens.

Španija: Casillas, Ramos (od 53./Arbeloa), Albiol, Puyol, Capdevila, Xabi Alonso, Xavi (53./Cazorla), Fabregas, Riera, Villa, Torres (70./David Silva).

JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA - IRAK 0:0
48.837 gledalcev

Lestvica:                             
ŠPANIJA 1 1 0 0 5:0 3 točke
JAR 1 0 1 0 0:0 1
IRAK 1 0 1 0 0:0 1
NOVA ZELANDIJA 1 0 0 1 0:5 0

A. B.

"Petarda" Špancev proti Novozelandcem