Filipu Flisarju manjka le še olimpijska medalja. Lovil jo bo 21. februarja. Foto: Reuters
Filipu Flisarju manjka le še olimpijska medalja. Lovil jo bo 21. februarja. Foto: Reuters

"Nič takšnega. Smučati znam. Vem, kaj moram narediti za rezultat. Moram se le počutiti dobro. Grem naredit to, kar sem si zastavil," nam je najboljši slovenski tekmovalec v smučarskem krosu povedal na predstavitvi olimpijcev, kjer je bil videti manj razposajen kot po navadi. Kot da bi tudi sam čutil, da zdaj ni čas za šale.

"Štiri leta sem garal, štiri leta delal. Če ne bi imel načrta, da poravnam račune iz Sočija, tja sploh ne bi šel." Flisar je bil v Roza Hutorju šesti. Deloval je izjemno nabrušeno, odločno je opravil s tekmeci v osmini finala in v četrtfinalu, upi za medaljo pa so se nato sesuli s padcem v polfinalu. S pretresom možganov je moral v bolnišnico.

Ker je v karieri postal tako svetovni prvak kot zmagovalec svetovnega pokala, je seveda jasno, da si na koncu želi še olimpijske medalje. Zadnje priprave bo opravil doma. "Dva tedna bom še v domovini, kjer bom treniral na snegu. Dokaj pozno grem v Pjongčang, ker imam tekmo šele 21. februarja."

V letošnji sezoni 30-letnemu Flisarju ne gre po načrtih, čeprav je zagotavljal, da je po vseh kazalnikih bolje pripravljen kot leto prej. Na tekmah svetovnega pokala se še ni prebil do velikega finala, je pa decembra v Innichenu dobil mali finale in osvojil peto mesto.

Olimpijsko tekmovališče pozna: "Smučišče je odlično, proga lepa, vzdušje v redu, ljudje topli. Vse v redu. Prepričan sem, da bodo to ene boljših olimpijskih iger. No, v vsakem primeru bo boljše kot v Sočiju. Zagotovo." Na vprašanje, kaj bo boljše, pa odgovarja: "Vse. Vse je boljše kot živeti na gradbišču."

Tudi če se v boju za medaljo ne bo izšlo po Flisarjevih željah, si bo leto 2018 zapomnil po posebnem dogodku. Njegovo dekle gre namreč spomladi v porodnišnico in Filip Flisar bo prvič postal očka ...