20-letna Dvoršakova je študentka ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko. Foto: MMC RTV SLO
20-letna Dvoršakova je študentka ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko. Foto: MMC RTV SLO
Dvoršakova izpolnila olimpijsko normo

Zlato kolajno je osvojila Nemka Sonja Pfeilschifter (502,8/398), srebrno Čehinja Katerina Emmons (502,2/398), bronasto pa Srbkinja Andrea Arsović (501,4/397).

Dvoršakova je odlično odprla veliki finale in z 10,4 kroga zadržala prvo mesto iz kvalifikacij (399 krogov), že v naslednjem poskusu pa zadela 9,6 kroga in vodstvo prepustila 41-letni izkušeni Pfeilschifterjevi, ki se je v nadaljevanju borila za prvo mesto s Čehinjo Emmonsovo. Tudi druge finalistke niso bili kos Nemki in Čehinji, tekmovalkama z zlatimi odličji z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev. Dvoršakova je največji padec doživela v šesti seriji, ko je z 9,7 kroga zdrsnila na osmo mesto, v zadnjih štirih poskusih pa je najmlajša finalistka vendarle prehitela Danko Nielsenovo.

Premalo izkušenj in samozavesti
"Najpomembneje je, da sem izpolnila cilj in se uvrstila na olimpijske igre. V finalu so odločilno vlogo imele izkušnje, meni pa je zmanjkalo samozavesti tako kot na nekaterih preteklih finalnih nastopih v tem letu. Moram priznati, da sem bila v kvalifikacijah veliko bolj živčna kot v finalu, zato še toliko težje razložim svojo predstavo v finalu. Celotno zadevo bom prespala in jo skupaj s trenerji analizirala, do odhoda v London pa jo moramo še popraviti," je po finalu povedala Ljubljančanka.

Poleg Dvoršakove imata olimpijsko kvoto še dva slovenska strelca - Rajmond Debevec in Boštjan Maček. Oba sta jo dosegla na lanskem evropskem prvenstvu z orožjem malega in velika kalibra ter puško šibrenico v Beogradu.

Dvoršakova izpolnila olimpijsko normo