Peter Mankoč bo najbolj zveneče ime mitinga Ilirija. Foto: EPA
Peter Mankoč bo najbolj zveneče ime mitinga Ilirija. Foto: EPA

Glavni aduti domačega kluba bodo reprezentanta Peter Mankoč in Tjaša Vozel ter lanska "okrepitev" Ilirije Triin Aljand. Prihod v Ljubljano pa so napovedali tudi radovljiški reprezentanti Anja Klinar, Robi Žbogar in Nina Cesar, triglavanka Anja Čarman, Koprčan Matjaž Markič, Ravenčanka Tjaša Oder in drugi.

Posebej se nastopa veseli Mankoč, ki v domačem bazenu vedno rad nastopi: "Letos sem delal veliko na moči, ob tem pa 100 delfin v velikem bazenu nisem plaval že kakšnih osem mesecev. Prav zanimivo bo."

Slaba infrastruktura "odbija" tuja imena
V ljubljanskem klubu se zavedajo, da je miting precej šibkejši kot pred leti, a poudarjajo, da imajo z organizacijo prav tako veliko dela. "Glavni razlog za slabšo udeležbo je dotrajan, slab bazen, v katerem ni več mogoče dosegati dobrih izidov. Težava je privabiti že domače plavalce, za tuje bi v tem obdobju težko zagotovili sredstva, da bi prišli v Ljubljano. Za nameček smo imeli pred leti bolj ekskluziven termin, danes pa se mitingov v tem obdobju kar tare," je pojasnil glavni trener Ilirije Borut Klinec. "Tudi mene bi morali pošteno plačati, da bi kje v tujini nastopil na mitingu s tako infrastrukturo," pa je njegove besede potrdil Mankoč.

Temeljni kamen za gradnjo novega bazena je že leta 1999 položila tedanja županja Vika Potočnik, za leto 2009 ga je obljubil tudi zdajšnji župan Zoran Janković, a gradbeni stroji še niso zabrneli. Janković zdaj začetek del napoveduje za pomlad 2012 ...