Celjanom je vodstvo kluba v primeru neuspeha zagrozilo z odvzemom marčevske plače. Kot kaže, je grožnja zalegla. Foto: RTV SLO
Celjanom je vodstvo kluba v primeru neuspeha zagrozilo z odvzemom marčevske plače. Kot kaže, je grožnja zalegla. Foto: RTV SLO
Celjani uspešnejši v igri živcev

Velenjčani so vodili večji del prvega polčasa, največ z 11:8, nato pa v zadnjih minutah popustili in dovolili pivovarjem, da jih ujamejo in povedejo (12:14). Za preobrat je bil zelo zaslužen vratar Aljoša Rezar, ki je zamenjal nerazpoloženega Gorazda Škofa. V nadaljevanju so Celjani imeli že pet zadetkov prednosti (20:15 in 21:16), a so se jim gostitelji v 47. minuti približali le na 21:22. Dve minuti zatem je bilo spet 25:21, a Gorenje je znova hitro znižalo na -1.


Celjani so v končnico stopili s tremi goli plusa (27:24 in 28:25), v živčnih zadnjih minutah pa krvnikom iz državnega prvenstva, kjer so jih Velenjčani letos obakrat ugnali, niso dovolili preobrata.

Gorenje tako ni nadaljevalo tradicije, po kateri so pokal v zadnjih letih osvajali gostitelji zaključnega turnirja. Leta 2005 je to uspelo Gold Clubu, lani pa Celju. Celjani so sicer s 13 lovorikami daleč najuspešnejše moštvo v samostojni Sloveniji, Gorenje pa je pokal edinkrat doslej dvignilo leta 2003, ko je bilo v finalu boljše od Prul.

Izjavi po tekmi:
Kasim Kamenica, trener Celja Pivovarne Laško:
"V letošnji sezoni načrtujemo osvojitev obeh domačih naslovov, pokalnega pa smo spravili pod streho. Finalna tekma je bila na evropski ravni. Velenjčani so bili po štirih zaporednih medsebojnih zmagah izjemno samozavestni, najbolj pomembno pa je, da smo v pravem trenutku in na izjemno pomembni tekmi prekinili neprijetno tradicijo porazov."

Miro Požun, trener Gorenja: "V finalu smo imeli dva velika padca, ki sta bila na koncu usodna. V prvem polčasu se nam je pri vodstvu z 11:8 maščevala izključitev vratarja Skoka, v začetku drugega polčasa pa smo padli v globoko krizo. V nadaljevanju smo se resda pobrali in izvili iz neprijetnega položaja, v odločilnih trenutkih pa je bilo pri mojih varovancih premalo zbranosti in odgovornosti."

Finale:
Gorenje - CELJE PL 26:28 (13:14)
Kavaš, Bedekovič, Vukovič in Rezniček po 4; Harbok 7, Natek in Kokšarov po 6.

Za 3. mesto:
Krka - TRIMO TREBNJE 24:26 (12:14)
Cvikl 7, Brečko in Pfajfar po 4; Miklavčič 6, Radelj 5, Elezovič 4.

Polfinale:
CELJE PL - Trimo Trebnje 31:20 (16:11)
Gajič 9, Natek 5, Kokšarov 4; Miklavčič 4, Pribak in Cehte po 3.

Krka - GORENJE 28:40 (14:22)
Pekolj 5; Blaževič in Rezniček po 6, J. Dobelšek in Kavaš po 5.

M. R.
Celjani uspešnejši v igri živcev