Slovenska reprezentanca je v 2. polčasu proti Belorusom tekmeca zmlela, v Nemčiji pa bo zgodba verjetno drugačna. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca je v 2. polčasu proti Belorusom tekmeca zmlela, v Nemčiji pa bo zgodba verjetno drugačna. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski strokovni štab je Nemce že anliziral. Foto: MMC RTV SLO

V veliki dvorani Color line arena, ki sprejme okoli 16.000 gledalcev, bodo varovanci Mira Požuna iskali peto zmago v kvalifikacijah za EP 2010 v Avstriji. Proti Nemčiji so novembra 2008 v Celju izgubili, po pravi drami in zadetku Kleina v zadnjih trenutkih je bil rezultat 27:26. "Nemčija je spoštovanja vredna reprezentanca. Naša osnovna naloga pred odhodom v Hamburg je osvežiti igralce in jih pripraviti za sobotno tekmo. O moči nemške reprezentance ni treba izgubljati besed, njena ekipa ima igralsko širino, ki demonstrira hiter in močan rokomet," je dejal pomočnik selektorja Boris Denič, ki je že analiziral igro nemške reprezentance.

Nemci se ne bodo prilagajali
"Dvomim, da se bodo Nemci prilagodili naši igri. Igrali bodo svoj sistem, ki jim je v vseh teh preteklih letih prinesel veliko uspehov. V naši ekipi bodo nekatere kadrovske spremembe, v ekipo se bo vrnil Jure Natek na mestu desnega zunanjega, o vseh podrobnostih pa se še nismo dogovorili. Bržkone bomo zaigrali tudi na kakšno karto presenečenja, naša obramba 5-1 bi bila lahko ena izmed teh," je še dodal Denič.

Rekordno proti Bolgarom
Proti Nemcem, ki so v sredo s 54:29 ugnali Bolgare in tako prvič v zgodovini dosegli več kot 50 golov, se bo naša izbrana vrsta borila do zadnjega atoma moči: "V obračunu proti Nemčiji bomo na igrišču pustili dušo in srce. S kolektivno in zagrizeno igro smo zmožni doseči veliko, vse dvome o uvrstitvi na evropsko prvenstvo v Avstriji pa lahko razrešimo že pred zadnjo tekmo v Minsku," je mnenja Boštjan Kavaš.

Slovenija se bo po tekmi z Nemčijo v sredo znova predstavila domači javnosti na Kodeljevem, kjer se bo pomerila z Izraelom, kvalifikacije pa bo 21. junija končala v Minsku.

Sobota ob 18.15 (TVS 2):
NEMČIJA - SLOVENIJA

Lestvica:                              
NEMČIJA 5 5 0 0 +71 10 točk
SLOVENIJA 5 4 0 1 +63 8
BELORUSIJA 5 3 0 2 +19 6
IZRAEL 6 2 0 4 -15 4
BOLGARIJA 7 0 0 7 -136 0

Na EP, ki bo januarja 2010 v Avstriji, potujeta prvi dve reprezentanci.

A. B.