Brez Renata Vugrinca si je težko zamisliti uspeh rokometašev v Nemčiji. Foto: RTV SLO
Brez Renata Vugrinca si je težko zamisliti uspeh rokometašev v Nemčiji. Foto: RTV SLO
Kasim Kamenica
Kasim Kamenica bo najprej poskrbel za telesno pripravljenost. Foto: RTV SLO
Vid Kavtičnik
Junak evropskega prvenstva leta 2004 Vid Kavtičnik se bo pripravam pridružil 1. januarja. Foto: EPA

Varovanci Kasima Kamenice bodo prvi del priprav od 18. do 30. decembra opravili v Novi Gorici. Drugi del bo na Obali, kjer bodo od 5. do 7. januarja igrali na turnirju za Lovoriko Slovenije in Hrvaške, nasprotniki bodo Bosna in Hercegovina, Grčija in Hrvaška. Tretji del priprav se bo začel 8. januarja v Velenju, 11. in 12. januarja se bodo Slovenci v Szombathelyju dvakrat pomerili z Madžarsko. 18. januarja se bodo odpravili v Nemčijo, kjer bo SP potekal od 19. januarja do 4. februarja.

Kamenica o taktiki šele po novem letu
"V prvem in drugem delu priprav bomo največ časa namenili obnovitvi telesne pripravljenosti, predvidena sta le dva rokometna treninga. Šele po novem letu, ko se bodo izbrani vrsti pridružili vsi reprezentančni kandidati, bomo začeli delati na taktično-tehničnem področju. Na dozdajšnjih zaključnih turnirjih, izjema je le evropsko prvenstvo v Sloveniji leta 2004, so pokazali, da Sloveniji ne ustreza turnirski sistem tekmovanja, tako da bo naša glavna skrb preprečiti padec pripravljenosti v drugem delu turnirja," je dejal Kamenica.

Zadnji bo prišel Kavtičnik
"Največ težav nam povzročata Pajovič in Vugrinec, ki še vedno nista potrdila svojega nastopa v Nemčiji, čeprav smo se glede tega že vse dogovorili in si tudi segli v roke. Bilo bi veliko presenečenje, če se oba pomembna člena v naši verigi ne bi zglasila v predvidenem času," je dejal direktor slovenske rokometne reprezentance Stane Ostrelič. Njun prihod pričakujejo 26. decembra, Sergej Rutenka naj bi prišel 23. decembra, Vid Kavtičnik pa 1. januarja. Uroš Zorman verjetno ne bo mogel nastopiti, saj mu vodstvo Ciudad Reala ne bodo dovolilo igrati po zapleteni operaciji križnih kolenskih vezi.

Obljubili so lepe nagrade
Rokometaše čakajo lepe nagrade. Ob zmagi bodo prejeli 300.000, v primeru 2. mesta 150.000, tretjega 100.000, v primeru osmega pa 30.000 evrov. Predsedstvo rokometne zveze bi bilo zadovoljno z uvrstitvijo do 8. mesta.

Seznam Kasima Kamenice:
vratarji: Beno Lapajne (Aragon), Gorazd Škof in Dušan Podpečan (oba Celje Pivovarna Laško)

leva krila: Zoran Jovičič (Gold Club), Luka Žvižej (Teka Cantabria) in David Špiler (Celje Pivovarna Laško)

levi zunanji: Aleš Pajovič, Sergej Rutenka (oba Ciudad Real), Ognjen Backovič (Logrono) in Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško)

srednji zunanji: Ivan Simonovič (Bosna), Rok Ivančič (Trimo Trebnje) in Rok Praznik (Cimos Koper)

desni zunanji: Renato Vugrinec (Portland San Antonio), Boštjan Kavaš (Gorenje) in Jure Natek (Celje Pivovarna Laško)

desna krila: Matjaž Brumen, Dragan Gajič (oba Celje Pivovarna Laško) in Vid Kavtičnik (Kiel)

krožni napadalci: Zoran Lubej (Antequera), Matjaž Mlakar (Gorenje) in Goran Kozomara (Teka Cantabria)