Kasim Kamenica je rokometaše držal v napetosti do zadnjega trenutka. Foto: RTV SLO
Kasim Kamenica je rokometaše držal v napetosti do zadnjega trenutka. Foto: RTV SLO
Luka Žvižej
Luka Žvižej se bo na levem krilu izmenjeval z Zoranom Jovičičem. Foto: RTV SLO
Zadnje srečanje z rokometaši

"Odločili smo se za 17 rokometašev: tri vratarje, tri krožne napadalce, štiri krila in sedem zunanjih igralcev. Ne vem še, kdaj bomo prijavili Sergeja Rutenko - za prvi ali drugi del," je v svojem slogu pripovedoval Kamenica.

A glede na to, da sta na pripravljalnih tekmah na mestu organizatorja igre največ priložnosti dobivala David Špiler in Rok Ivančič, je bilo pričakovano, da bosta v domovini ostala Ivan Simonovič in Rok Praznik, kar je selektor potrdil po večernem treningu.

Tekma s Tunizijo bo ključna
52-letni strateg je sicer poudaril, da bosta prvi tekmi z Grenlandijo in Kuvajtom ogrevanje pred odločilnim obračunom proti Tuniziji. Brez točk iz dvoboja z Afričani bo težko izpolniti cilje, ki segajo do četrtfinala. To bi bilo v najmočnejši postavi samoumevno, toda brez Renata Vugrinca, Aleša Pajoviča, Uroša Zormana in Vida Kavtičnika je naloga precej težja.

Prvič tudi s psihologom
V četrtek zjutraj v Wetzlar potuje 26-članska odprava, v kateri bo prvič tudi psiholog Juri Jatsko. "Predlog je padel na predsedstvu zveze in menimo, da škoditi ne more," je pojasnil direktor reprezentanc Stane Ostrelič.

Na prvem delu okoli sto navijačev
Na konferenci so bili od igralcev prisotni tudi David Špiler, Luka Žvižej in Gorazd Škof, ki so v imenu reprezentance obljubili borbo po najboljših močeh. Kam jih bo to poneslo, bodo pokazale preizkušnje na spektaklu v Nemčiji, kjer bo v prvem delu tekmovanja tudi približno 100 slovenskih navijačev.

Ž. K. in A. V.

Zadnje srečanje z rokometaši