Miro Požun je s celjskimi rokometaši osvojil Ligo prvakov, zdaj pa je trener Gorenja. Foto: EPA
Miro Požun je s celjskimi rokometaši osvojil Ligo prvakov, zdaj pa je trener Gorenja. Foto: EPA
Zoran Lubej
Zoran Lubej je dosegel štiri gole in bil odličen v obrambi. Foto: Reuters

"Mislim, da je slovenska reprezentanca pozitivno presenetila vse ljubitelje rokometa. S svojo obrambno igro je onemogočila tunizijske napadalce, ki so na individualni način hoteli prebijati našo obrambo. V napadu so Slovenci s pametno igro prebijali globoko obrambo Tunizije," je po tretji zmagi Slovenije na svetovnem prvenstvu za MMC povedal Požun.

Požuna smo ujeli v Poreču
"Takšne obrambe jim kar ležijo, ker so pogoste tudi v našem prvenstvu. Lepa zmaga, ki daje obete za naprej," je še dodal Požun, ki je z rokometaši Gorenja trenutno na pripravah v Poreču, seveda pa so si vsi vzeli čas za ogled tekme.

Fantastična zmaga!
Leopold Jeras meni, da je Slovenija z izredno igro v obrambi dosegala "lahke" gole iz polprotinapadov: "Tunizijska globoka obramba je prispevala k temu, da smo z raznovrstnimi akcijami v napadu vedno znova premagovali njihovo obrambo in na ta način fantastično zmagali."

Čestitke tudi vodstvu reprezentance
Jeras je pohvalil tudi raznoverstnovst v napadu in opazil vzdušje na klopi: "Čutilo se je, da ni pomembno, kdo dosega zadetke. V ekipi je odlično vzdušje! Čestitam tudi strokovnemu vodstvu, ki je telesno, tehnično, taktično in psihološko sijajno pripravilo ekipo na svetovno prvenstvo."

T. O.