Francoski zid je bil neprebojen. Foto: Reuters
Francoski zid je bil neprebojen. Foto: Reuters
Robert Beguš
Robert Beguš meni, da se je obramba 6-0 do zdaj sicer izkazala za dobro, vendar pa bi bilo smiselno proti Franciji uporabiti še kakšno drugo orožje. Foto: RTV SLO

Tako je poraz slovenskih rokometašev proti Franciji s 33:19 za MMC pokomentiral nekdanji slovenski selektor Leopold Jeras in dodal: "Z mislijo, da se je zgodila krivica in da bi morali Nemce premagati, smo šli v današnjo tekmo, kar se je vrnilo kot bumerang. To je bil potop slovenske reprezentance! V nobenem elementu rokometne igre se niso mogli primerjati s Francozi."

Dan za čiščenje glav
Po Jerasovem mnenju so galski petelini pokazali, kako se igra modern rokomet, poln moči, gibanja, sodelovanja med igralci tako v obrambi kot v napadu. "Videli smo njihov maksimalni pristop vso tekmo, čeprav so hitro vodili z visoko razliko in bi lahko hranili moči za naslednje tekme. Jutrišnji dan počitka bo treba izkoristiti za čiščenje glav, ker morajo v dveh tekmah pozabiti zadnja poraza."

Pametno, da je spočil igralce
Za mnenje smo prosili tudi trenerja Krima Mercatorja Roberta Beguša: "Francozi so pokazali, da so eni glavnih favoritov za medalje na svetovnem prvenstvu. Večji del tekme so igrali z udarno postavo. Igrali so na razliko, čeprav bi lahko spočili udarne igralce. Obramba 6-0 ni bila najboljša. Morda bi morali zamenjati. Do zdaj se je ta obramba pokazala za dovolj dobro. Pametno je, da je selektor spočil ključne igralce, ko je videl, da ne gre. Ritem je namreč ubijalski. Videli smo na tekmi Hrvaška - Madžarska, da nekateri na koncu komaj hodijo."

Poljaki izjemno močni!
In kdo je po mnenju Beguša težji nasprotnik, Islandija ali Poljska? "Gledal sem tekmo Islandija - Poljska. Zelo negotovo do konca. Poljaki so izjemna ekipa. Že prej se je videlo, da imajo izjemne posameznike, selektorju pa je zdaj uspelo sestaviti odličen kolektiv. Večina igralcev bi lahko igrala v vrhunskih klubih. Islandci pa so nepredvidljivi. Nikoli ne veš ... Že njihov igralec Stefansson je rekel, da igrajo kot islandsko vreme, enkrat dež, drugič sonce. Težko je reči, koga je lažje premagati. Morda vendarle Islandce."

C. R.