Ivo Milovanovič vas bo med svetovnim rokometnim prvenstvom v Nemčiji obveščal neposredno s prizorišča. Foto: RTV SLO
Ivo Milovanovič vas bo med svetovnim rokometnim prvenstvom v Nemčiji obveščal neposredno s prizorišča. Foto: RTV SLO
Beno Lapajne
Bena Lapajneta nemirni let ni preveč vznemiril. Foto: RTV SLO
Sergej Rutenka
Sergej Rutenka se je v zadnjih tednih najbolj ukvarjal s poškodbo stegenske mišice. Foto: EPA

Po tem, kar sem lahko spremljal na različnih televizijah, je bilo kar precej hudo tudi v Nemčiji. Po podatkih ZDF-a 10 mrtvih, številne prometne nesreče, za zdaj še nedoločljiva škoda na objektih in seveda veliko zmede in celo panike. Danes se je veter v glavnem že pomiril in za hipec smo opazili tudi sončne žarke.

Tokrat sem imel kar srečo pri izbiri prevoza na SP. Osebni avto in spremstvo strokovnega komentatorja, nekdanjega reprezentanta in kapetana naše reprezentance Uroša Šerbca. Malce naju je le premetavalo na mokri avtocesti, opazovala sva težave voznikov tovornjakov, bilo je tudi nekaj manjših trkov. Vse skupaj se nama ni zdelo prav nič hudo. Šele v hotelu v Wetzlarju sva po televiziji izvedela, kaj vse se je dogajalo in najin komentar je bil: imela sva srečo!

Kamenica trpel, Lapajne hladen kot špricar
Manj srečni in zadovoljni pa so očitno bili tisti, ki so za prevoz izbrali letalo. Med njimi tudi naša reprezentanca. Polet Ljubljana-Frankfurt je bil za marsikoga zgodovinski in nepozaben spomin. Najprej malo časovno zamujen, potem pa doživetje strahu in celo malo panike. Najbolj sta turbulenten polet čutila selektor Kasim Kamenica in Matjaž Brumen. Dva zanimiva, različna komentarja o včerajšnjem doživetju: Kamenica je polet ocenil kot prvo zmago na tem SP-ju, kapetan Beno Lapajne pa je hladnokrvno razložil, da ni bilo nič posebnega.

Preživeli smo tudi prvo novinarsko konferenco. Direktor reprezentance, nezamenljivi Stane Ostrelič je slovenske poročevalce povabil v hotel Mercury kar 15 minut prej kot Kamenico, in to brez kave ali soka. Seveda ni manjkalo bodic, ki pa smo jih vsi, upam, kar dobro prenesli.

Rutenka že proti Grenlandiji?
Sicer pa je v naši reprezentanci vzdušje dobro. Zdravstvene težave ima Kavaš (želodec), Rutenka bi rad igral že jutri proti Grenlandiji, na t. i. tehničnem sestanku, ki bo jutri ob 10.00, pa bo direktor Ostrelič prijavil igralce za prvi del. Šele jutri zjutraj se bodo v našem strokovnem vodstvu odločili, ali bodo prijavili 15 ali 16 igralcev. V Wetzlarju jih je 17, toda treba je vedeti, da nova tekmovalna pravila SP-ja omogočajo, da v vseh reprezentancah po 1. delu lahko zamenjajo dva igralca, tako pravico pa imajo tudi po drugem delu.

Nocoj bo živahno tudi med slovenskimi poročevalci. Po akreditaciji in treningu naše reprezentance se bomo zbrali ob hotelskem televizorju in spremljali uvodni obračun tega SP-ja med Nemčijo in Brazilijo ter nazdravili spoštovanemu kolegu Goranu Cvijiču za rojstni dan.

Priznati pa moram, da kljub vsem aktivnostim vsi že kar nestrpno čakamo na jutrišnji dan, na 18. uro in obračun Slovenija - Grenlandija.

Ivo Milovanovič