Ivo Milovanovič za TV Slovenija spremlja svetovno prvenstvo. Foto: RTV SLO
Ivo Milovanovič za TV Slovenija spremlja svetovno prvenstvo. Foto: RTV SLO
Jure Natek
Tudi na uvodnih dveh tekmah slovenske reprezentance so bile tribune polne, čeprav niti najmanj ni šlo za kak derbi. Foto: Reuters
Polna dvorana Zlatorog
Le še redki narodi se lahko pohvalijo s takšnimi rokometnimi privrženci kot Nemci. No, Celjani bi jim lahko mirno konkurirali. Foto: RTV SLO

.

To praktično pomeni, da bo mogoče do vstopnice priti le še pri okencih v dvoranah in seveda na črnem trgu. Jasno, cena na črno bo zagotovo višja, za koliko, pa bo odvisno od uspeha Nemčije in seveda držav, ki so relativno blizu Hamburgu, Kölnu, Dortmundu, Mannheimu in Halleju.

Prvi rekord že tu
Jasno, največ vstopnic so kupili Nemci, zagotovo bo veliko navijačev Hrvaške, ponavadi so številčni tudi Norvežani, Francozi in tokrat so presenetljivo številčni tudi navijači Tunizije. Ob podatku, da ni več vstopnic v uradni prodaji, velja poudariti, da so prireditelji 20. svetovnega prvenstva postavili prvi rekord. Doslej jih nikdar niso prodali toliko.

V Kölnu prostora za 18.500 ljudi
Dobri poznavalci rokometnih razmer niso presenečeni. Rokomet je v Nemčiji šport številka dve (za nogometom), hkrati pa so prireditelji poskrbeli za relativno velike dvorane. Največja v Kölnu, ki sprejme 18.500 obiskovalcev, bo gostila zaključek. V Mannhaimu je prostora za 13.200, v Hamburgu za 12.500, v Dortmundu 12.000, v najmanjših v Wetzlarju (Slovenija) in Lemgu pa tribune sprejmejo po 5.000 rokometnih navdušencev. Jasno, najmanjši dvorani sta gostili le predtekmovanje.

S potrdilom po vstopnico
Nemški prireditelji so pri prodaji vstopnic uporabili vse najsodobnejše tehnološke poti, in če lahko verjamemo naročnikom, ti so bili z vseh koncev sveta, niso imeli nobenih težav. Ob vplačilu so dobili potrdilo in s potrdilom so pri posebnem okencu v dvoranah dobili vstopnico. Enostavno in učinkovito. Čeprav v prodaji ni več vstopnic, tribune najbrž na vseh tekmah ne bodo polne.

Še ena priložnost za zamudnike
Zakaj? Preprosto zato, ker so vstopnice naročile posamezne nacionalne zveze ali njihove pooblaščene agencije in ker so nekatere od teh končale tekmovanje in so morale te vstopnice prodati. Zdaj zanesljivo nimamo odgovora, ali so uspeli najti kupce. Nekaj jih bodo zanesljivo odkupili tisti, ki nadaljujejo tekmovanje, druge pa bodo najbrž ponudili domačim prirediteljem, ki jih bodo prodajali pri okencih v posameznih dvoranah. Torej, zamudniki bodo dobili še eno priložnost!

Po sto glasnih navijačev
Del velike rokometne prireditve v Nemčiji so tudi navijači slovenske reprezentance. V Wetzlarju jih je bilo povprečno na tekmo okrog 100, v drugem delu pa jih bo najbrž še nekoliko več. Večina jih je prišla organizirano iz domovine, med opaznimi pa je bila tudi skupina mlajših iz Frankfurta. V tekoči slovenščini so povedali, da so starši iz Celja in okolice, oni pa so rojeni v Nemčiji in navijajo za Celje Pivovarno Laško in slovensko reprezentanco. Obljubili so, da bodo prišli tudi v Dortmund in Halle in na zaključek v Köln.

Slovenski navijači nimajo enotnih majic
Na žalost slovenski navijači, čeprav so pred časom pri Rokometni zvezi ustanovili Klub navijačev slovenskih reprezentanc, nimajo enotnih, prepoznavnih majic. Vsak se opremi po svoje in edini pravi prepoznavni znak je slovenska zastava. Vsaj nekaj! No, kljub vsemu si naši navijači zaslužijo pohvale za glasno vzpodbujanje in tudi obnašanje pred tekmo in po njej. Lepo je bilo slišati harmoniko in slovensko pesem. Naša in njihova želja: naj bo tako do Kölna 4. februarja, ko je na sporedu finale!

Ivo Milovanovič