Vid Kavtičnik je bil odkritje evropskega prvenstva izpred dveh let. Foto: EPA
Vid Kavtičnik je bil odkritje evropskega prvenstva izpred dveh let. Foto: EPA
Uroš Zorman
Uroš Zorman je pred pripravami za nastop na SP-ju ogromno vložil v rehabilitacijo poškodovanega kolena. Foto: RTV SLO

"Ne moremo reči, da Vida ne bo. Več bo o njegovem nastopu znano, ko ga bo pregledal reprezentančni zdravnik. Kavtičnik, ki se je že vrnil iz Nemčije, si vsekakor želi nastopiti, saj je velik športnik in patriot," je zatrdil direktor reprezentance Stane Ostrelič.

Podobna je situacija z drugima dvema rokometašema, ki "visita", Urošem Zormanom in Sergejem Rutenko. "Zorman normalno trenira, ta teden se bo preizkusil še v kontakt igri. Za vse tri velja, da se bodo pripravljali na prvenstvo, na koncu pa bodo v Nemčijo odšli samo, če bodo dovolj pripravljeni oziroma če nastop ne bo ogrozil njihove kariere," odločno napoveduje Ostrelič.

Ostrelič: Nikomur ne mislimo ogroziti kariere
Direktor reprezentance je tudi zavrnil namigovanja, da naj bi Ciudad Real Zormanu prepovedal nastop: "Neki funkcionar lahko reče novinarju, da ga ne bodo spustili, toda niti igralca samega niti vodstva reprezentance ni še nihče poklical. In takšnega klica tudi ne pričakujemo, saj smo normalni ljudje, nikomur ne mislimo ogroziti kariere."

Reprezentanca, ki sta se ji za prvenstvo v Nemčiji že odpovedala Aleš Pajovič in Renato Vugrinec, se je z novim letom iz Nove Gorice preselila v Koper, kjer jo konec tedna čaka pripravljalni turnir, na katerem se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, Grčijo in Hrvaško.

A. V.