Varnostne sile med aretacijo moškega. Foto: Reuters
Varnostne sile med aretacijo moškega. Foto: Reuters

Japonska javna radiotelevizija NHK je poročala, da je bilo na dogodku v mestu Saikazaki v prefekturi Vakajama slišati glasno eksplozijo. Policija je aretirala nekega moškega, v dogajanju pa ni bil nihče poškodovan.

"Žal mi je, ker sem povzročil skrbi mnogim ljudem. Smo sredi pomembnih volitev za našo državo. To moramo izvesti skupaj," je po dogodku za NHK dejal Kišida. V nekaterih delih Japonske bodo 23. aprila potekale parlamentarne volitve.

Kišidi so tik pred eksplozijo postregli z morsko hrano. Foto: Reuters
Kišidi so tik pred eksplozijo postregli z morsko hrano. Foto: Reuters

Kišidi so med obiskom pristaniškega mesta postregli lokalno morsko hrano, ko je odjeknila eksplozija. Očividci so za Reuters povedali, da naj bi neki moški proti premierju vrgel objekt, po poročanju BBC-ja pa naj bi šlo za dimno bombo. Policija je osumljenca kasneje aretirala.

Prihodnji mesec vrh G7 v Hirošimi

Japonska prihodnji mesec v Hirošimi gosti srečanje največjih sedmih svetovnih gospodarstev (G7). Japonsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da kljub incidentu ne bodo spreminjali varnostnih načrtov.

Japonsko je lani pretresel atentat na Šinza Abeja, voditelja sodobne Japonske z najdaljšim stažem, ki so ga med kampanjo pred parlamentarnimi volitvami ubili z doma izdelano pištolo.