Foto: EPA
Foto: EPA

Četverici Evropejcev, ki se je v sredo potapljala v bližini otoka Pulau Tokong Sangol, zaradi močnih tokov ni več uspelo priti do svojega čolna, nakar jih je odneslo na morje.

Tri so pozneje po veliki iskalni akciji našli in jih uspeli rešiti, medtem ko mladi nizozemski potapljač ni preživel. Po izjavah preživelih sodeč so bili vsi štirje skupaj na morski gladini, ko so jih razbili morski tokovi.

46-letnega Britanca in 18-letno Francozinjo so po treh dneh na morju danes zvečer po krajevnem času našli ribiči 70 morskih milj od kraja potopa, severno od indonezijskega otoka Bintan. Oba sta v stabilnem stanju.

Britanca in Francozinjo so rešili po treh dneh na morju. Foto: Reuters
Britanca in Francozinjo so rešili po treh dneh na morju. Foto: Reuters

Njihovo 35-letno učiteljico potapljanja iz Norveške so rešili že v četrtek, potem ko je 20 ur preživela v morju približno 30 morskih milj od kraja potopa.

Oče potrdil sinovo smrt

Izginuli najstnik je sin rešenega Britanca. "14-letnik je še vedno pogrešan, vendar je njegov oče potrdil, da je mrtev," je povedal Nurul Hizam Zakaria iz malezijske obalne straže. Chesters je obalni straži povedal, da je njegov sin Nathen, ki ima nizozemsko državljanstvo, postal preveč izčrpan in umrl, ko so bili na odprtem morju.

Njegovo truplo zdaj iščejo v indonezijskih vodah, saj je potapljače tok odnesel zelo daleč.

Kapitan čolna, ki je skupino odpeljal na morje, je v sredo sprožil preplah, potem ko se skupina ni vrnila. Policija ga je medtem aretirala, ker naj bi bil po navedbah oblasti pozitiven na mamila.