Čajne skodelice, v katerih so tajski preiskovalci odkrili cianid. Foto: EPA
Čajne skodelice, v katerih so tajski preiskovalci odkrili cianid. Foto: EPA

Smrtonosno kemikalijo so našli na kozarcih in čajniku v sobi v hotelu Grand Hayatt Erawan, kjer naj bi se po pripovedovanju sorodnikov zgodil spor za zaradi dolga, ki je bil povezan z nasedlo naložbo. Po navedbah tajskih oblasti je dvojica posodila večji znesek denarja enemu od šesterice.

Šesterico ljudi vietnamske narodnosti, od katerih sta dva imela ameriško državljanstvo, so našli v torek, tajski policiji pa je pri preiskavi pomagal tudi ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI).

Kot je povedal vodja tajske policije Trirong Phiwpan, so našli cianid v vseh šestih čajnih skodelicah. "Potem ko je hotelsko osebje prineslo čajne skodelice in dve termovki z vročo vodo, je eden od šesterice vnesel cianid," je še pojasnil.

Smrt šesterice je vzbudila pozornost in zanimanje tajske javnosti, potem ko so odkrili trupla v hotelu in po prvih poročanjih o streljanju, kar pa je policija pozneje zanikala.

Tajski premier Srettha Thavisin je že obiskal hotel in pozval k hitri preiskavi primera, za katerega je zatrdil, da je zasebne narave in ni povezan z nacionalno varnostjo, s čimer je želel omiliti morebitne posledice za turistično panogo, na katero država stavi v želji po oživitvi gospodarstva.

Tajska letos pričakuje 35 milijonov tujih turistov v primerjavi z 28 milijoni, ki so azijsko državo obiskali lani, ko so v državno blagajno prispevali več kot 33 milijard dolarjev.

Grand Hyatt Erawan, kjer so našli trupla, ima več kot 350 sob in stoji v priljubljenem turističnem okrožju, znanem po luksuznih trgovinah in restavracijah.

Miza s hrano, ki jo je za seboj pustila šesterica. Foto: EPA
Miza s hrano, ki jo je za seboj pustila šesterica. Foto: EPA