Berlusconi od svoje žene zahteva opravičilo, a ni prepričan, da se bo s tem odkupila. Foto: EPA
Berlusconi od svoje žene zahteva opravičilo, a ni prepričan, da se bo s tem odkupila. Foto: EPA

"Žal mi je in skrbi me. V tem težkem položaju sem vztrajal iz ljubezni do najinih otrok, čeprav ne vidim več poti, kako naprej," je za današnji izdaji časnikov Corriere della Sera in La Stampa povedal italijanski premier. "Veronica se mi mora javno opravičiti, čeprav ne vem, ali bo to dovolj. Že tretjič mi jo je tako zagodla med predvolilno kampanjo, to je preveč," je zagrozil premier Berlusconi, pri tem pa je mislil na ostre kritike, ki jih je v preteklih letih na njegov račun že večkrat izrekla Veronica Lario.

Pred dnevi je Berlusconijeva žena dejala, da je vložila zahtevo za ločitev, potem ko je njegova stranka na kandidatno listo za junijske volitve v Evropski parlament uvrstila televizijske voditeljice, manekenke, igralke in druge lepotice. Jezna je bila tudi, ker naj bi se Berlusconi udeležil rojstnodnevne zabave neke 18-letnice v Neaplju.

Berlusconi zavrača vse očitke
Italijanski premier in medijski mogotec je očitke svoje žene, da se druži z mladoletnicami, zavrnil in zatrdil, da je zgolj obiskal hčerko svojega prijatelja, ki je imela zabavo za 18. rojstni dan. Zavrnil je tudi obtožbe glede uvrstitve lepotic na kandidatno listo svoje stranke in ženo obtožil, da laže.

Berlusconi naj bi se zdaj obrnil na pravnike, ki bodo preučili možnosti za vložitev kazenske ovadbe zaradi obrekovanja, čeprav dodaja, da si tega v bistvu ne želi, predvsem zaradi otrok. Silvio in Veronica, ki sta se poročila leta 1990, imata tri otroke. Poleg tega ima Berlusconi dva otroka že iz prvega zakona. Negativnih posledic, ki bi jih zakonska kriza utegnila imeti na njegovo politično kariero, se premier ne boji, saj je prepričan, da Italijanov zasebne zadeve politikov ne zanimajo.

B. T.