Silvio Berlusconi je pri 79-letih še vedno najvidnejši politik italijanske desnice. Foto: Reuters
Silvio Berlusconi je pri 79-letih še vedno najvidnejši politik italijanske desnice. Foto: Reuters
Berlusconi uspešno operiran na srcu

Berlusconiju so zamenjali srčno zaklopko, po štiriurni operaciji pa so ga premestili na oddelek intenzivne nege. Berlusconi bo dva dni predvidoma preživel na oddelku intenzivne nege, nato pa še teden dni na kardiokirurškem oddelku, poroča Ansa. Po odpustu predsednika stranke Naprej, Italija čaka približno mesec dni pooperativne rehabilitacije.

V italijanskem političnem prostoru so se v zadnjih dneh, vse od Berlusconijeve hospitalizacije, pojavile marsikatere špekulacije o morebitnem nasledniku Berlusconija na desnici. Politiki s tega pola italijanske politike so ves čas poudarjali nenadomestljivost Berlusconija in nepotrebnost razprav o nasledstvu.

Berlusconi kot "krasna anomalija"
Fedele Confalonieri, Berlusconijev dolgoletni sodelavec in predsednik medijske družbe Mediaset, je še danes dopoldne v izjavi za enega izmed italijanskih časopisov razprave o nasledstvu v vodstvu stranke komentiral z besedami, da je "Silvio kot Guliver, ampak Liliputanci znotraj njegove stranke nimajo niti vrvi, s katerimi bi ga privezali".

Po njegovi oceni bo edini mogoč naslednik na čelu stranke tisti, ki ga bo izbral Berlusconi sam. Berlusconi je po oceni Confalonierija "anomalija oziroma kar krasna anomalija". In zato bo tudi njegov naslednik, če kdaj bo, moral biti v tem podoben Berlusconiju.

Berlusconi uspešno operiran na srcu