Izraelska vojska in Hezbolah se več mesecev medsebojno obstreljujeta. Foto: Reuters
Izraelska vojska in Hezbolah se več mesecev medsebojno obstreljujeta. Foto: Reuters

Izrael je izvedel več napadov na Libanon. Libanonsko ministrstvo za zdravje je v soboto sporočilo, da so bili v napadu v vasi Frun na jugu države ubiti trije reševalci, dva pa ranjena, eden od njiju kritično.

Tarča napada je bila po navedbah ministrstva libanonska ekipa civilne zaščite, ki je gasila požare, nastale zaradi nedavnih izraelskih napadov, medtem ko je izraelska vojska v zvezi s tem napadom pojasnila, da je "odstranila teroriste" gibanja Amal, ki je zaveznik Hezbolaha v Frunu.

Izraelska vojska je sporočila, da so njene letalske sile zjutraj napadle vojaške cilje Hezbolaha na jugu Libanona.

Kot so zapisali v sporočilu izraelske vojske, so izvedli niz napadov na tarče na območju Ajtaruna, Marun el Rasa in Jaruna, poleg tega pa prestregli več izstrelkov, ki so bili ponoči iz Libanona izstreljeni proti izraelskemu ozemlju.

Hezbolah pa je sporočil, da je zgodaj zjutraj obstreljeval naselje Kirjat Šmona na severu Izraela kot odgovor na napade Izraela, predvsem tistega, v katerem so bili ubiti reševalci. Iz Izraela ne poročajo o poškodovanih ali hujši škodi, poroča Al Džazira.

Libanonski premier Nadžib Mikati je napad obsodil in v izjavi dejal, da je "ta nova agresija na Libanon očitna kršitev mednarodnih zakonov".