Projekt podpira tudi nekdanji britanski premier Gordon Brown. Foto: EPA
Projekt podpira tudi nekdanji britanski premier Gordon Brown. Foto: EPA

Odprtje "Felix Multibank", ki jo podpirata nekdanji britanski premier Gordon Brown in londonski župan Sadiq Khan, je zadnja v vrsti multibank po državi, nekakšnih zbirnih centrov hrane in osnovnih življenjskih potrebščin.

Brown je dejal, da se novi projekt odpira v času, ko se Velika Britanija vse bolj spoprijema z revščino. Laburisti tudi vse boj pozivajo novega premierja Keira Starmerja, naj ukrepa v boju proti otroški revščini.

"Londonska multibanka je četrta od šestih, ki se bo odprla do konca leta v državi. Odpira se v času tranzicije Velike Britanije, ko je stopnja otroške revščine dramatično zrasla. Medtem ko pripravljamo nov načrt za boj proti otroški revščini, morajo multibanke še vedno zagotoviti več virov in sredstev velikodušnih donatorjev, samo tako lahko kaj spremenimo.”

Koncept je bil lansiran na Škotskem, kjer že deluje več multibank, s širitvijo projekta v zahodni London pa bo pomoč prejelo na tisoče družin, poroča Guardian.

Pomoč donirajo številne korporacije in podjetja, pri čemer je na čelu donatorjev Amazon, ki tudi pomaga z logistiko.

Več kot dve tretjini učiteljev v Angliji skrbi, da najmanj en otrok v razredu trpi za lakoto, navaja raziskava skupine Teacher Tapp.