Rešavalci si v hišo med drugim ne upajo vstopiti, ker ne vedo, kako stabilen je teren. Iz varnostnih razlogov so evakuirali okoliške prebivalce. Foto: EPA
Rešavalci si v hišo med drugim ne upajo vstopiti, ker ne vedo, kako stabilen je teren. Iz varnostnih razlogov so evakuirali okoliške prebivalce. Foto: EPA
Florida leži na sistemu podzemnih jam. Vrtača, ki se je udrla včeraj zvečer pod domom družine Bush, je dolga in široka šest krat šest metrov. Foto: EPA

V času nesreče je bilo doma šest članov družine, med njimi tudi Jeffreyjev brat, ki je za CNN opisal sosledje dogodkov.
"Slišal sem glasen trušč in bratov krik. Ko sem pritekel do njega, sem v luknji videl le še rob njegove postelje in vzmetnice. Mislim, da sem ga slišal trikrat klicati na pomoč."

"Očetu sem rekel, naj mi prinese lopato, nato pa sem skočil v luknjo in začel kopati … Nato me je iz luknje potegnil policist, ki mi je dejal, naj se odstranim, saj je teren prenevaren. Rešil mi je življenje … A nihče ne naredi nič, da bi rešil mojega brata," je dejal za CNN Jeffreyjev brat.

Reševalci so na kraj nesreče sicer prišli že včeraj zvečer, ko se je nesreča zgodila, a naj bi v luknji, veliki šest krat šest metrov, izgubili tudi posebno reševalno opremo.

"Upam, da ima v luknji dovolj zraka, a mislim, da ga ni, saj je v njej preveč zemlje in stvari … v hišo od nesreče ni vstopil nihče. In kot sem dejal, imam dve službi, da preživljam svojo družino, zdaj pa nimam ničesar. Moja dveletna hči nima ničesar, moja žena nima ničesar in jaz nima ničesar in ne vem, kaj naj naredim, in izgubil sem brata," je v solzah dejal brat ponesrečenca.

Kot je pojasnil predstojnik gasilcev v floridskem okrožju Hillsborough, Florida leži na sistemu podzemnih jam, ki se zaradi erozije vode lahko pogreznejo in nastanejo vrtače. Od leta 1954, ko so pristojne oblasti začele voditi evidenco vrtač, so jih na območju okrožja Hillsborough našteli 500.