Ena najbolj priljubjenih srbskih pevk se je v zadnjem času znašla pod plazom kritik. Foto: RTV SLO
Ena najbolj priljubjenih srbskih pevk se je v zadnjem času znašla pod plazom kritik. Foto: RTV SLO
Milorad Luković - Legija
Ceco je včasih varoval Legija, ki je bil obtožen umora nekdanjega srbskega premierja Zorana Djindjića. Foto: EPA

Srbski mediji poročajo, da je ena najbolj priljubljenih srbskih zvezdnic s svojo družino v petek pozno zvečer zapustila Beograd, na letališču na Cipru pa jih je pričakal Predrag Ocokoljić, Cecin zet in igralec lokalnega nogometnega kluba. S svojim odhodom je Ceca na nek način potrdila vse govorice, da naj bi se bližal trenutek, ko bo aretirana zaradi milijonske nogometne goljufije in utaje davkov.

Srbsko javnost v zadnjih mesecih pretresa škandal zaradi nogometne goljufije v klubu Obilić, katerega lastnica je Ceca. Ta naj bi ob prodaji nogometašev utajila denar in davke.

Ceca glavna akterka "nogometne afere"
Pevkino ime je bilo tako v zadnjih dneh največkrat omenjeno ime v srbskem nogometnem svetu. Policija naj bi bila na dobri poti, da dokaže obstoj dvojnega dogovora v primeru prestopa Milana Obradovića v moskovsko Lokomotivo. Srbske oblasti tako pričakujejo še dokumentacijo od ruskih finančnih služb, ki naj bi dala piko na i aferi "Obradović".

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je Ceco in njeno sestro Lidijo Veličković pred kratkim obtožilo zlorabe uradnega položaja. Ceca naj bi namreč med letoma 1998 in 2003 z nezakonito prodajo nogometašev zaslužila ogromno denarja, kar 22,5 milijona tedanjih nemških mark in 480.000 ameriških dolarjev. Da bi se izognila plačilu davkov, je denar nakazovala na sestrine račune na Cipru in v Segedinu, v poslovnih knjigah pa je prikazala, da so bili nogometaši prodani brez odškodnine.

Ceca pod budnim očesom Zemunskega klana
Nekdanji predsednik kluba Obilić Žarko Nikolić je v intervjuju v oddaji "Insajder" na srbski televiziji povedal, da so turbofolkdivo vse do leta 2003, ko so jo za nekaj mesecev zaprli, ščitili Milorad Ulemek - Legija, Borislav Pelević in drugi člani Zemunskega klana.

B. T.