Foto:
Foto:
Kosovski Albanci so nezadovoljni, ker je moral nekdanji poveljnik upornikov Ramuš Haradinaj v Haag.

Eksplozija je odjeknila v zabojniku ob cesti in poškodovala najmanj enega človeka ter razbila okna na bližnjih stavbah. Policija je sporočila, da je bila bomba sprožena daljinsko, predstavnik Nata pa je dejal, da je šlo verjetno za opozorilo, saj je bila eksplozija prešibka.

Storilce še iščejo, policija pa domneva, da gre za politično rivalstvo, ki ga je spodbudila predaja kosovskega premierja Ramusha Haradinaja haaškemu sodišču.

Ostre obsodbe napada
Rugova je najostreje obsodil napad na vozilo in izrazil obžavanje, da nekateri še zmeraj želijo destabilizirati Kosovo. Od oblasti je zahteval, da poiščejo storilce in jih najostreje kaznujejo. Incident sta obsodila tudi kosovsko predstavništvo ZN-a in Nato.

Rupel pretresen
Slovenski zunanji minister in predsedujoči Ovseju Dimitrij Rupel je izrazil pretresenost nad dogodkom. "Bil sem pretresen, ko sem slišal za dogodek, ter obenem pomirjen, da so predsednik Rugova in njegovi sodelavci ostali nepoškodovani.
Ovse obsoja ta, najverjetneje namerni, napad na izvoljenega voditelja Kosova, ki se je zgodil ob tako občutljivem trenutku v razvoju pokrajine,"
je dejal Rupel."

Kosovski predsednik je bil namenjen na srečanje z visokim zunanjepolitičnim predstavnikom EU-ja Javierjem Solano. Sogovornika sta se kljub incidentu kasneje srečala, prisoten pa je bil tudi vršilec dolžnosti predsednika kosovske vlade Adem Saljihaj.