Vukotić utegne zaradi domnevne vpletenosti v naročene atentate precej obremeniti nekdanjega srbskega predsednika. Foto: EPA
Vukotić utegne zaradi domnevne vpletenosti v naročene atentate precej obremeniti nekdanjega srbskega predsednika. Foto: EPA
Srbska policista
Španske oblasti naj bi bile na prihod srbskega atentatorja opozorjene. Foto: EPA

Španska policija ga je aretirala na madridskem letališču Bajaras ob vrnitvi iz Pariza, poroča B92. Ob aretaciji je imel pri sebi ponarejen hrvaški potni list in vozniško dovoljenje na ime Ludvig Bulic. Po nekaterih navedbah naj bi bila policija na njegov prihod opozorjena.

Vukotića sta z zapornimi nalogi iskali tako Belgija kot tudi SČG. Prva je 47-letnega Vukotića iskala kot edinega preživelega atentatorja na albanskega borca za človekove pravice Enverja Hadrija februarja 1990 v Bruslju, SČG pa zaradi vpletenosti v atentate leta 1990 in 1997 v diskotekah v Beogradu in črnogorskem mestu Prčanj v času režima nekdanjega srbskega voditelja Slobodana Miloševića.

Vukotić naj bi bil kot atentator odgovoren za številne umore posameznikov, ki so bili v napoto Miloševićeve- mu režimu.
Hadrijevi dokumenti obremenilni za "vodža"
Hadri, vodja Odbora za varstvo človekovih pravic, je bil ustreljen v glavo, ko se je z avtomobilom v Bruslju ustavil pri rdeči luči. Že takrat so domnevali, da je bil žrtev treh morilcev, ki so bili v službi jugoslovanske tajne službe.

Hadri je imel ob uboju pri sebi veliko dokumentov, ki naj bi Miloševića povezovali s kar 34 naročenimi atentati pomembnih osebnosti. Zato je Vukotić lahko zelo pomembna priča na procesu v Haagu.

Eden izmed Hadrijevih atentatorjev naj bi sicer postal Vukotićeva žrtev že mesec dni po umoru leta 1990, tretji atentator pa je bil ustreljen leta 1995.

16 let se je izmikal roki pravice
Vukotića, za aretacijo katerega se je zelo zavzemalo tudi Meddržavno sodišče za vojne zločine, zdaj čaka najprej zaslišanje na španskem sodišču.

Vukotiću se je po poročanju AP-ja uspelo kar 16 let skrivati po Evropi in v Latinski Ameriki s pomočjo lažnih identitet. Živel je v luksuznih hotelih in bil v neprestanem gibanju, čeprav še vedno ostaja skrivnost, kako je financiral svoj življenjski slog.