Sanader bo božične praznike preživel v avstrijskem zaporu. Foto: EPA
Sanader bo božične praznike preživel v avstrijskem zaporu. Foto: EPA

Predstavnik innsbruškega državnega tožilstva Hansjörg Mayr je povedal, da je bil nalog za preiskavo posredovan državnemu tožilstvu, zadolženem za korupcijo. Predstavnica tega tožilstva Eva Habicher pa je izjavila, da naloga še niso prejeli in da bodo imeli več podatkov o tem v ponedeljek.

V primeru Sanader so se po poročanju portala hrt.hr pojavile nove informacije, in sicer prijava neke banke iz Innsbrucka o pranju denarja, je sporočila državna tožilka v Salzburgu Barbara Feichtinger. Zdaj ko je odprta preiskava in je mogoča obtožnica, postaja Sanader za avstrijsko pravosodje prioriteta, postopek izročitve pa negotov. Naj spomnimo, tudi preiskovalci koroške skupščine za primer Hypo banke so odločili, da bodo Sanaderja zaslišali, najverjetneje 22. decembra.
HTV je iz dobro obveščenih virov izvedel še, da je Sanader na dva tajna računa v tujini položil najmanj 1,3 milijona evrov. Zaradi preiskave uradnih podrobnosti še ni, računi pa naj bi bili v Avstriji in v ZDA. Po poročanju medijev naj bi policija preverjala račune še 14 članov širše premierjeve družine, in sicer prek Avstrije, Liechtensteina, Švice in ZDA.