Aferi Fritzl sledijo pošastna razkritja po vsej Evropi. Foto: EPA
Aferi Fritzl sledijo pošastna razkritja po vsej Evropi. Foto: EPA
Italijanko so policisti našli sredi lastnih iztrebkov. Foto: EPA

O grozljivem početju poročajo iz Kurima blizu Brna na Češkem. V zlorabo dečka, ki so jo po spletu okoliščin naključno odkrili maja, ko je nadzorni monitor v sosednjem stanovanju prikazal prizore krutega početja, so vpleteni njegovi sorodniki, poroča britanski Telegraph.

Ondrej Mauerov in njegov devetletni brat Jakub sta bila v kleti priklenjena devet mesecev, po poročanju medijev pa naj bi dečka trpinčili in jima zavezali usta, da ne bi mogla kričati. Dečka naj bi tudi spolno zlorabljali in ju celo prisilili, da sta sama sebe ranila z nožem. Mati je imela v kuhinju nameščen monitor, prek katerega je spremljala mučenje v kleti, do razkritja pa je prišlo, ko je dogajanje opazil sosed, ki je isti sistem nadzorovanja uporabljal za nadzor svojega novorojenčka. Ko je namestil brezžični sistem, je ujel signal kamere, ki je v kleti snemala grozljivo mučenje.

Policija je osvobodila oba dečka in 13-letno dekle, za katero pa se je potem izkazalo, da je 31-letna ženska, ki je pravtako sodelovala v mučenju. V mučenju so poleg 31-letne matere Klare sodelovali še Klarina 34-letna sestra Katerina, omenjena 31-letnica in njen brat ter še neki prijatelj. Policija je proti vsem vložila obtožnico. Mučitelji naj bi bili pripadniki sekte, ki ima 10.000 članov po svetu, leta 1940 pa jo je ustanovil Oskar Ernst Bernhardt.

Fritzl odprl Pandorino skrinjico
Afera na Češkem je nova v vrsti grozljivih razkritij o mučenju. Največ prahu je dvignila družina Fritzl v Avstriji, kjer je oče svojo hčer 24 let zadrževal v kleti, kjer mu je rodila tudi sedem otrok (eden je kmalu po rojstvu umrl). Le pred nekaj dnevi pa je italijanska policija osvobodila žensko, ki jo je imela njena družina 18 let zaprto v sobi, ker je zanosila zunaj zakona.

K. T.