Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Premier Golob je v DZ poslal odstopno izjavo ministrice Stojmenove Duh

Odstopna izjava ministrice za digitalno preobrazbo je bila posredovana v DZ, ki se bo z ministričinim odstopom predvidoma seznanil v petek na začetku seje. Poslanci o predvideni interpelaciji naj ne bi razpravljali.

459

Slovenija Opozicija meni, da je odstop ministrice prepozen, Levica ga pozdravlja, SD še molči

Odstop ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh za parlamentarne stranke ni presenečenje. V Levici ministričin odstop ocenjujejo kot pravilno potezo, v SD-ju ga ne komentirajo. V opozicijskih SDS-u in NSi-ju menijo, da je odstop prepozen.

47

Slovenija Vlada potrdila predloga proračunov za leti 2025 in 2026

Po dolgotrajnih usklajevanjih je vlada na seji potrdila predloga sprememb državnih proračunov za prihodnji dve leti in ju poslala v DZ. Finančni minister je sporočil, da je vlada zagotovila tudi sredstva za prenovo sistema plač v javnem sektorju.

66

Slovenija Golob: Težko je najti besede za humanitarno katastrofo v Gazi. Izrael brez ozira meri na vse.

Premier Robert Golob se je v New Yorku sešel s predsednikom katarske vlade šejkom Taminom bin Hamadom Al Tanijem in opravil pogovor z ameriškim medijem Politico. Glavna tema srečanja in intervjuja je bila kriza na Bližnjem vzhodu.

3

Slovenija Tarča: Jesenski kadrovski in vsebinski izzivi politike

Kaj menijo politiki o pojasnilih ministrice o vožnji z modrimi lučmi po Avstriji? Kako odhodi ministrov in iskanje novih kandidatov vplivajo na vsebinsko delo vlade? Kaj bo z zdravstveno in plačno reformo?

79

Vlada na mestih nekdanjih prehodov na meji s Hrvaško določa strateške mejne točke

Vlada je za obravnavo v DZ-ju po skrajšanem postopku pripravila predlog novele zakona o nadzoru državne meje. Določila je strateške mejne točke na meji s Hrvaško in obseg strateških mejnih območij.

2

Več novic iz Slovenije

DZ: Zakonodajni referendum o noveli zakona o parlamentarni preiskavi je nedopusten

DZ je z 49 glasovi za in 27 proti sprejel sklep o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi. Sklep so predlagali poslanci koalicije, ki so ga ob današnjem glasovanju tudi podprli.

7

Predlog novele, ki prinaša prepoved poveličevanja nacizma in fašizma, prestal prvo sito

Poslanci so na redni seji izvolili članici sodnega sveta. Ocenili so, da je predlog novele, ki prinaša prepoved poveličevanja nacizma in fašizma, primeren za nadaljnjo obravnavo, prav tako predlog novele zakona o gospodarskih družbah.

15

Juvan: Izpostavljanje priseljenskega izvora zamegli pravi vzrok za nasilje v razmerjih

Novi primer umora partnerke je znova opozorilo, da je treba pravi čas storiti vse za zaščito žrtve in umik povzročitelja, je v odzivu na tragični dogodek na Koroškem zapisal državni sekretar na ministrstvu za delo Dan Juvan.

Ambasada Rog: Položaj prosilcev za azil ni urejen. Lani je od 7000 prošenj azil dobilo le 74 ljudi.

Kljub sprejeti integracijski strategiji za prosilce za azil še ni sistemskih rešitev. "Tudi če si zaposlen ali si ustvariš družino, se lahko znajdeš na seznamu za deportacijo," opozarjajo. Podprla jih je predstavnica Amnesty International Taja Premk.

25
Več

Lokalne novice

Maribor Ali bodo onkološki bolniki sami zbirali denar za pospešitev gradnje mariborske onkologije?

Država in stanovalci na Masarykovi ulici v Mariboru še niso dosegli dogovora o odkupni ceni njihovih stanovanj. Onkološki bolnici pa sta pozvali onkološke bolnike, da skupaj zberejo razliko v ceni in pospešijo gradnjo nove onkologije.

2

Maribor Mariborski svetniki v tretjem poskusu podražili mariborske vrtce

Mariborski mestni svetniki so z večino glasov podprli predlagano zvišanje cen javnih vrtcev. Te bodo višje za nekaj več kot pet odstotkov, kar za starše v najnižjem dohodkovnem razredu pomeni dobra dva evra na mesec.

Ljubljana Podpisana pogodba za nadgradnjo ljubljanske železniške postaje, ta naj bi bila končana čez dve leti

Direkcija RS za infrastrukturo je s konzorcijem podjetij podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del pri nadgradnji ljubljanske železniške postaje. Postaja bo zgrajena v 22 mesecih od uvedbe v delo, načrtovane že prihodnji teden.

17
Več

Izbor

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23

Deportacije prosilcev za azil "Tukaj sem si ustvaril življenje"

Arinze Bauldwin je pribežal iz Nigerije, ker se je bal za lastno življenje. Je grafični oblikovalec, v Sloveniji pa dela v podjetju s hitro prehrano. V Ljubljani živi od junija lani, zdaj pa ga želi naša država deportirati. In ni edini primer.

114

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

49

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov