Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Vojna v Gazi Guterres obtožil Izrael zaostrovanja razmer na Zahodnem bregu

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je v sredo obtožil Izrael, da dodatno zaostruje že tako napete razmere na Zahodnem bregu. Izraelske sile medtem nadaljujejo vojaške akcije in so obkolile begunsko taborišče Tulkarm.

6

Vojna v Ukrajini Kijev poroča o napredku v Kurski oblasti

Ukrajinske sile so zasedle še več ozemlja v ruski Kurski oblasti ob meji z Ukrajino, je v sredo sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Iz ruske obmejne Belgorodske oblasti medtem poročajo o eni smrtni žrtvi in več ranjenih.

34

Evropa Proti ustanovitelju Telegrama Pavlu Durovu uvedli uradno preiskavo

Sodišče v Franciji je proti prvemu človeku Telegrama Pavlu Durovu sprožilo uradno preiskavo zaradi omogočanja kriminalne dejavnosti. Durov je obtožen, da je omogočal širjenje otroške pornografije, trgovanje z mamili in goljufije.

107

Svet Žbogar: Nenehni napadi na civiliste očitno kršijo mednarodno humanitarno pravo

Slovenski veleposlanik v Varnostnem svetu ZN-a Samuel Žbogar je v sredo na zasedanju, ki sta ga sklicali Slovenija in ZDA, pozval k pravičnemu in trajnemu miru v Ukrajini po dveh letih in pol vojne, ki jo je sprožila Rusija.

5

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Jena Abuhasna.

35

Vojna v Gazi V izraelskih napadih v Gazi ubitih in ranjenih več deset Palestincev

Izraelska vojska še naprej bombardira območje Gaze, kjer je bilo po podatkih tamkajšnjih oblasti v zadnjih 24 urah ubitih najmanj 50 ljudi, več kot 100 pa ranjenih. Izraelske okupacijske sile so sprožile obsežno operacijo na okupiranem Zahodnem bregu.

91

Več novic iz sveta

Vojna v Ukrajini V Donecku v ruskih napadih ubitih najmanj šest ljudi

V ruskem obstreljevanju v Donecku na vzhodu Ukrajine je bilo danes ubitih najmanj šest ljudi, je sporočil tamkajšnji guverner Vadim Filaškin. Medtem pa je po ukrajinskem napadu v obmejni ruski Rostovski oblasti v skladišču goriva izbruhnil požar.

19

Afrika Namibija bo ubila več kot 700 divjih živali in meso razdelila ljudem, ki trpijo lakoto

Namibija načrtuje poboj več kot 700 divjih živali, vključno s sloni, zebrami in nilskimi konji, meso pa bodo razdelili ljudem, ki se spopadajo s prehransko negotovostjo. Država se spopada z najhujšo sušo v stotih letih.

83

Vojna v Ukrajini Kremelj zavrnil idejo Zelenskega, ki napoveduje načrt za konec vojne v Ukrajini

Potem ko je ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski v torek dejal, da namerava predsedniku ZDA septembra predstaviti načrt za končanje vojne v Ukrajini, je Kremelj to idejo zavrnil in zatrdil, da bo "posebno vojaško operacijo" nadaljeval.

88

Starmer in Scholz napovedala boljše sodelovanje med državama

Britanski premier Keir Starmer je na obisku v Berlinu razpravljal o prelomnem gospodarskem in obrambnem sporazumu med državama. Dvodnevni obisk Nemčije in Francije želi izkoristiti za ponovno vzpostavitev odnosov s preostalimi članicami bloka.

19
Več

Evropska unija

Številne države ignorirajo poziv von der Leyen, naj za komisarja predlagajo moškega in žensko

Države članice Evropske unije morajo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen do 30. avgusta poslati predloge komisarskih kandidatov. A številne države so ignorirale njeno prošnjo, naj pošljejo dve imeni, kandidata in kandidatko.

193

Novinarske organizacije pozivajo EU, naj zaradi ubijanja novinarjev uvede sankcije proti Izraelu

60 novinarskih organizacij je pozvalo EU, naj zaradi ubijanja novinarjev in drugih kršitev medijske svobode zadrži izvajanje pridružitvenega sporazuma z Izraelom in uvede sankcije.

12

Hrvaška vlada bo sprostila cene električne energije in plina

Hrvaška vlada je napovedala, da ne bo podaljšala svežnja ukrepov za zaščito gospodinjstev in podjetij, s katerimi je v preteklih dveh letih in pol predvsem omejevala cene električne energije in plina. Meni, da podražitve ne bi smele biti visoke.

25

Budimpešta grozi, da bo prebežnike pošiljala v Bruselj

Madžarska bi lahko prebežnike, ki bodo vstopili v državo, poslala v Bruselj, je v četrtek napovedal vodja kabineta madžarskega premierja Gergely Gulyas.

63
Več

Izbor

ZDA 2024 Zadimljene sobe, šikaniranja kandidatov in druge iluzije demokracije demokratske stranke

"Šli smo čez zelo odprt proces (izbire kandidata)," v smehu komentira izbiro Kamale Harris za predsedniško kandidatko demokratske stranke kalifornijski guverner Gavin Newsom, ki so ga omenjali kot enega najresnejših kandidatov za menjavo Joeja Bidna.

186

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

127

Ukrajinska ofenziva Lampreht: Kar koli se v Rusiji zgodi, Kremelj skuša ustvariti vtis, da je oblast še vedno trdna

Nekdanji dopisnik RTV-ja iz Moskve Miha Lampreht po vdoru ukrajinskih sil v Rusijo meni, da se Kremelj posveča predvsem nadzoru javnega mnenja in skuša prikazati, da je ruska oblast še vedno trdna, stanje pa daleč od katastrofalnega.

125

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

212

Kmetavzarska elegija Utopija ameriškega sna ali zakaj zmaguje Donald Trump

"Obvezno čtivo za vse, ki vas zanima, kako je Donald Trump osvojil ruralno Ameriko, da je prišel v Belo hišo," se bere ena od recenzij knjižne uspešnice J. D. Vancea Kmetavzarska elegija. Knjiga pa ne pojasnjuje, kako je Trump osvojil J. D. Vancea.

511

Bangladeš Konec vladavine Šejk Hasine: od borke za demokracijo do samodržne voditeljice

Bangladeška premierka Šejk Hasina je po množičnih protestih zapustila državo. S tem se je končala vladavina političarke, ki je bila po eni strani zaslužna za gospodarski preporod države, po drugi pa obtožena političnih zatiranj in nasilja ter korupcije.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov