Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 16. jan. 2021

TV Maribor • Sob, 16. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- online Szúnyogh Sándor-emléknap;
- a Lendvai Galéria és Múzeum idei évi tervei;
- a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiója 2021-es tervei;
- a jubileumi, 10. Kerek Perec magazin.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- virtualni spominski dan Sándorja Szúnyogha;
- letošnji načrti Galerije-Muzeja Lendava;
- načrti Studia madžarskih programov Lendava za leto 2021;
- jubilejna 10. publikacija Kerek Perec.

Med glavne favorite za končni uspeh na 27. svetovnem prvenstvu v rokometu, ki ga od 13. do 31. januarja gosti Egipt, sodijo Norvežani, Danci, pa tudi naši južni sosedje Hrvati. Na TV Slovenija si boste lahko ogledali vse najzanimivejše tekme turnirja 32 reprezentanc, tudi obe polfinalni tekmi in seveda finale za naslov svetovnega prvaka.

Izbor iz mariborskega dela oddaje DJ-DD med drugim prinaša: borili smo se proti strahu, obiskali smo učni poligon v Halozah, v Ormožu raziskali grajsko popravljalnico, se spomnili obletnice TV Maribor, izdelovali nakit iz jekla in bobnali.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Pregled najpomembnejših dogodkov v letu 2020 v krogu Slovencev na Madžarskem. Prispevek o pokojnem mariborskem škofu dr. Jožefu Smeju. Predstavitev Porabskega koledarja za leto 2021.

Vabljeni k ogledu.

Tokuzo se po sporu s Tošiko poklapan vrne v Tokio in nadaljuje razmerje z Oume, ženo lastnika menze. Ob nedavnih življenjskih neuspehih se zamisli nad svojim ravnanjem, hkrati pa v njem močneje zagori želja po odhodu v Pariz. Slednjič pride na imenitno domislico: navaden kari bo povzdignil v spoj japonske in francoske visoke kuhinje. Govorico o odlični jedi zanese tudi na uho njegovemu bivšemu šefu Usamiju …
Medtem Tokuzov jetični brat Šutaro čedalje bolj hira, in okoliščine ga primorajo poiskati nenavadno rešilno bilko …

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Mag. Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec v Mariboru, je bil že lani po sili razmer večkrat medijsko izpostavljen, a upravičeno in z razlogom. Kdor skrbi za naše starejše, je v letu pandemije hodil križev pot. Nobeno znanje, nobene izkušnje iz preteklih let se ne morejo primerjati s tem, kar so v domovih starejših občanov morali početi lani, in bodo še nekaj časa morali početi v skrbi za zdravje in dobro počutje najbolj ogrožene populacije naših prebivalcev.
Vabimo vas, da si pogovor z Markom Slavičem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 11. januarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Tokrat bomo zavrteli kolo časa nekoliko nazaj in se ob 25-letnici oddaje Pisave spomnili slovenskih književnikov, ki so vtisnili naši literaturi in tudi Pisavam neizbrisen pečat. O svoji delih ter pogledu na literaturo, družbo in čas bo spregovorilo enajst avtorjev, Prešernovih nagrajencev, ki jih ni več med nami, s svojimi deli pa bodo vselej del sedanjosti.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserka: Petra Hauc

Ko je odpadel Wengen, je najprej dva slaloma ta konec tedna prevzel Kitzbühel. Po prespani noči so Avstrijci zaradi epidemioloških vzrokov ugotovili, da je bolje, da dva slaloma gostijo v Flachauu. Prizorišče, ki je znano po nočnem slalomu za ženske, je moške tekme nazadnje gostilo leta 2011. Takrat je v slalomu zmagal Hrvat Ivica Kostelić.

V Zakopanah bomo najprej spremljali drugo moštveno preizkušnjo svetovnega pokala v tej sezoni. Na uvodni, prav tako na Poljskem, v Wisli so se zmage veselili Avstrijci. Slovenija je zasedla šesto mesto. V pokalu narodov trenutno vodijo Poljaki, ki so tudi prvi favoriti te tekme. Slovenija je v tem točkovanju peta. Naša reprezentanca se je v zgodovini ekipnih tekem na tem prizorišču že dvakrat veselila zmage.

Doslej je na 29 veleslalomih v Mariboru zmagalo 25 različnih smučark. Le Tina Maze, Sonja Nef, Martina Ertl, Françoise Macchi in Anja Paerson imajo po dve zmagi, več nobena smučarka. Med še aktivnimi smučarkami so tu zmagale Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova in Tessa Worley. Lahko kateri od njih letos uspe dvojček zmag pod Pohorjem in se tako povzpne na prvo mesto po številu veleslalomskih zmag na tej tekmi?

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov