Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. dec. 2021

TV Maribor • Sob, 25. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Peta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci dvanajstih osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu.

Kobilica se med brezskrbnim skakljanjem ustavi ob počasnem polžku in mu vzvišeno prigovarja, naj se premika hitreje, češ da je prepočasen. A nepazljiva odskoči naravnost v ribnik in konča v grlu lačne ribe. Včasih se je res bolje premikati počasneje kakor hiteti, saj v nevarnost pogosto zaidemo prav takrat, ko najbolj hitimo.

Življenje na Kmetiji se začasno spremeni v Jonovo videoigro.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Jon mora paziti na Timija, ko gre njegova mama po opravkih. Le kaj bi šlo lahko narobe?

Žogica Marogica je bila ena izmed najbolj priljubljenih predstav LGM vse od prve uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila več kot 550-krat. Zanima nas, kako jo danes sprejemajo gledalci, kako se je spremenila v vseh teh letih (1985–2014), koliko čara ima danes pihanje zmajev … In nostalgično bomo zapeli z Dedkom in Babico.

Slovenskobistriški oktet Planika je septembra 2020 praznoval častitljivih 40 let delovanja. Jubilej so počastili z gala koncertom z znanimi gosti in Big bandom na zunanjem dvorišču bistriškega gradu.
Pevska zasedba Okteta Planika sicer deluje ljubiteljsko, vendar pa vedno stremi k popolnosti glasbeno-vokalnega izražanja.

Vabljeni k ogledu!

V dokumentarnem portretu je novinar Marjan Šrimpf sestavil sliko o izjemno ustvarjalnem življenju 80-letnega akademskega slikarja Mira Zupančiča, ki že več kot 50 let živi in dela v New Yorku. Zupanič sodi med najizrazitejše še živeče slikarje v diaspori in je zaznamovan predvsem z impresionističnim in postkubističnim stilom. Svoja dela je razstavljal na več kot 70 razstav po svetu, od razglasitve samostojnosti Slovenije pa se jih je pri nas zvrstilo 25. Dobršen del dokumentarnega portreta, v katerem nam slikar, kipar, ilustrator, grafik in mojster vitraža zaupa, da je prve poteze povlekel z žebljem po domačem pohištvu, je bil posnet v New Yorku na Long Islandu in v avstrijskem Linzu, kjer je tudi diplomiral. A pot do tja in naprej v ZDA je bila trnova začenši s pobegom prek državne meje o katerem je slikar iz Rimskih Toplic pripovedoval, da je šlo za življenje ali smrt.
Kamera spremlja slikarja tudi pred njegovo domačijo in ateljejem pri Sv. Emi blizu Podčetrtka, kamor prihaja vsako leto na obisk, saj je izjemno navezan na domačo grudo. V pogovoru se umetnik spominja srečanj s slovenskim kiparjem Francetom Goršetom v Clevelandu, največji pečat pa je pustil seveda v New Yorku med našimi izseljenci – še posebej mu je pri srcu velik vitraž s portretom Barage v slovenski cerkvi svetega Cirila, ki je leta 2016 praznovala 100-letnico.
Dokumentarni portret Mira Zupančiča, prejemnika številnih nagrad doma in po svetu, je kot »hvalnica življenju« kot je za umetnikovo delo dejal eden izmen kritikov.

Neposredni prenos slovesnega božičnega bogoslužja iz evangeličanske cerkvene občine v Gornjih Slavečih.
Bogoslužje bo vodila duhovnica Simona Prosič Filip.

Neposredni prenos nagovora Urbi et orbi. Papež Frančišek bo nagovoril verujoče in vse ljudi dobre volje ob prazniku Kristusovega rojstva.

Na letošnjem, 40. festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju Avditorija Portorož, Občine Piran in RTV Slovenija se bodo za pet festivalskih nagrad potegovali naslednji izvajalci (v vrstnem redu nastopov): Samuel Lucas in Maja Založnik – Kdo smo?, Saša Lešnjek – Kaj bi svet brez upanja, Platana – V globino srca, Tomaž Hostnik – Ti sploh ne veš, Tatjana Mihelj – Ples v dežju, Rok Ferengja in Erosi – Mlada luna, Gedore – Ona, Gal Gjurin in Manca Fekonja – Zvezda, Sebastian – Ne spim!, Teo Collori in Franco Ceroici – Kjer se cesta konča, Boštjan Pertinač – Plima in Eva Boto – Kdo ti bo dušo dal.
Skozi večer poletnih melodij bosta občinstvo popeljala Lorella Flego in Mario Galunič. Na festivalu bo skladba z najvišjim seštevkov ocen telefonskega glasovanja, glasovanja strokovne žirije in glasovanja radijskih postaj prejela Veliko nagrado Melodij morja in sonca. Strokovna žirija pa bo podelila še nagrade za najboljše besedilo, najboljšo glasbo, najboljšo izvedbo (interpretacija vokalnega solista) in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Kmet sledi nenavadnim zvokom in se znajde v labirintu iz sena.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Prešernov nagrajenec 2015 - intervju z Andrejem Brvarjem.

Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

52. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2021 je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. Za Orfejeve nagrade se je potegovalo 12 izbranih ansamblov, ki jih je v finalni večer uvrstila strokovna žirija.

V oddaji Obrazi naših rojakov bosta z nami dr. Boris Jesih, predsednik Slovenske izseljenske matice in Jasmina Ilič, glavna tajnica. Delovanje je bilo nagrajeno z odlikovanjem predsednika Republike Slovenije.

Maribor, ki je v osemdesetih že pospešeno izgubljal svojo industrijsko identiteto, je ujel ritem s širšim kontekstom dogajanja tudi izven okvira Jugoslavije. V tem času iskanja sodobnih miselnih in umetniških pristopov je zavel duh novega časa. Je dokument časa in mesta, v katerem vselej po malem vre, da bi se rodila nova energija. Vabljeni k ogledu.

Eni izmed zmagovalcev natečaja Radia Si Standouts 2021! Odličen funk s primesmi jazza, r`n`b-ja in popa – FUNK FU!

Simfonični orkester SNG Maribor. Dirigentka Karen Kamenšek.

V soboto, 23. marca 2019, je simfonični orkester Mitteleuropa nastopil v novogoriškem Kulturnem domu, koncert sta snemala s skupno ekipo italijanska Deželni sedež RAI FVG -FJK in Regionalni sedež Koper – Capodistria (urednica oddaje je Luisa Antoni, režiserka Zeinab Momeni). Simfonični orkester, ki je nastal na pobudo Dežele-Furlanije Julijske krajine, se je predstavil pod taktirko dirigenta Igorja Zobina in je ponudil številnemu občinstvu koncertni program The other side/Druga stran rocka. Spored so sestavljale skladbe velikih skupin tako imenovanega »progresivnega roka«, ki so v sedemdesetih letih popularno glasbo povzdignile na visok glasbeno-umetniški in politični nivo. Za orkestrsko priredbo je poskrbel italijanski skladatelj Valter Polese.

Koncertni program:
F. Mercury & M. Caballé (1988) – Barcelona, Doors (1967) - Alabama Song, King Crimson (1969) - The Court Of The Crimson King, Doors (1967) - Break On Through To The Other Side, Pink Floyd (1973) - Pink Floyd’s Suite, Genesis (1973) - Firth Of Fifth, John Miles (1976) - Music, Led Zeppelin (1969) - Led Zeppelin’s Suite, Van Halen (1984) – Jump in Deep Purple (1972) - Deep Purple’s Suite.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov