Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. feb. 2024

TV Slovenija 2 • Sob, 24. feb.

Spomini režiserja Aleša Jana skozi osebne zgodbe in pripovedi staršev predstavljajo kroniko slovenskega gledališča zadnjega stoletja, saj gre za že tretjo generacijo z gledališčem povezane družine Juvan-Jan. V oddajah je ob več kot tisoč fotografijah predstavljeno izjemno obsežno filmsko, televizijsko in slikovno dokumentarno gradivo, odlomki več kot pol stoletja starih gledaliških predstav in posnetki dogodkov zadnjega stoletja, od katerih so mnogi prvič objavljeni, večine pa že več desetletij ni bilo mogoče videti.
Režiser Aleš Jan, rojen v Ljubljani med vojno leta 1943, je režiral v vseh slovenskih gledališčih. Hkrati je bil režiser in urednik igranega programa na Radiu Slovenija, kjer je ustvaril izjemno število radijskih iger, izmed katerih so bile mnoge nagrajene na mednarodnih festivalih. Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je predaval radijsko režijo.
Aleš Jan je že od malega preživljal čas v okrilju Drame Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani, kjer sta vse od dvajsetih let preteklega stoletja do konca svoje gledališke poti ustvarjala njegova starša, igralka Vida Juvanova ter igralec in režiser Slavko Jan, kar dvakrat tudi ravnatelj Drame. Že od zgodnjih petdesetih let preteklega stoletja sta bila tudi profesorja na AGRFT, kjer je Vida Juvanova v svet gledališča popeljala mnoge generacije slovenskih igralcev, med njimi največja imena naših odrskih desk, filma, radijskega in televizijskega igranega programa. Tako Vida Juvanova kot Slavko Jan sta zelo zaznamovala tudi slovenski film.
V ljubljanski Drami je bila zelo priljubljena igralka med obema vojnama Polonca Juvanova, babica Aleša Jana. Z možem je po vojni postavila Hišo Polonca v Cerkljah na Gorenjskem, ki je postala zbirališče umetnikov in kulturnikov tistega časa.

Komična drama. Ko se Sari, elegantni poslovni ženski, ponudi priložnost, da kupi sanjsko stanovanje, ne more verjeti svoji sreči. Prostor je svetel in zračen, z veličastnim razgledom, in kar je še posebej neverjetno, zelo zelo poceni. A pogodba ima majhno posebnost: eden od členov vključuje tudi Lolo, osemdesetletno lastnico, ki jo bo Sara »prevzela« s stanovanjem vred in ima pravico ostati v njem do smrti. Sara meni, da bo kmalu postala edina lastnica, saj ima Lola že dva srčna obvoda, kadi kot Turek in pije. Toda stvari se ne razpletejo, kakor Sara pričakuje. Lola z vsakim dnem postaja bolj živahna, Sarino življenje pa se zapleta. Med popolnoma različnima ženskama v stiski se nazadnje stke nenavadno prijateljstvo …

EL INCONVENIENTE / ONE CAREFUL OWNER / SPAIN / 2020
Režija: Bernabé Rico / Scenarij: Bernabé Rico, Juan Carlos Rubio / Igrajo: Juana Acosta, Kiti Mánver, Carlos Areces, Daniel Grao, José Sacristán, Daniel Muriel, Gemma Giménez, Beatriz Arjona, Juanfra Juárez, Vicky Luna, Rosario Lara, Juan Carlos Rubio, Nacho Ortega …

33/45 je tedenska glasbena oddaja o ustvarjalcih različnih glasbenih zvrsti, kreativnih procesih in zaodrju. Oddaja bo sledila dogodkom na sceni, jih napovedovala in gostila glasbenike. Predstavljen bo tudi spot tedna, ki ga bodo gledalci izbrali na spletu. Vsako soboto zvečer na 2. programu TV Slovenija. Voditeljica: Leila Aleksandra Jelić.

MRFY so na dveh razprodanih promocijskih koncertih predstavili svoj drug album z naslovom "USE" in upravičili prevzem štafete največjih domačih bendov. Na koncertu niso manjkale "Prjatučki", "Zaljubila" in "Tobogan", kot tudi nekaj starejših skladb. Ob dovršenem koncertu smo lahko uzrli v prihodnost slovenske glasbe. Vse to je posnela TV Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov