Janković je meni, da je lahko izvoljen v kateremkoli okraju. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Janković je meni, da je lahko izvoljen v kateremkoli okraju. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

Zakaj Zoran Janković, zakaj ne nekdo drug? Uštimal je Mercator, uštimal je Ljubljano. Časi so taki, da je čas, da kdo uštima še državo. Ne verjamem, da lahko tisti, ki se v politiki zadržujejo že 20 let, ponudijo rešitev. Oni so problem, zato ne morejo biti sestavni del rešitve.

Robert Golob
Melita Župevc
Po številnih ugibanjih je zdaj dokončno jasno - Melita Župevc je zapustila SD in se pridružila Zoranu Jankoviću. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Jankovićevi sodelavci

Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija je predstavila regionalne direktorje, ki bodo v posameznih volilnih enotah koordinirali kampanjo. Med njimi so tudi nekdanja poslanka SD-ja Melita Župevc, Robert Ferenčak, župan Brezovice Metod Ropret, podjetnik leta 2011 Boštjan Šifrar in Robert Golob.

Janković: Vsak član ekipe ima za seboj uspešno zgodbo
Janković je pojasnil, da je predstavil del članov svoje ekipe, ki prihajajo iz različnih delov Slovenije, ključno pri tem, da jih je izbral, pa je bilo to, da so pozitivni, da se želijo žrtvovati. "Vsak od njih ima svojo uspešno zgodbo in mu to ne bi bilo treba," je še dodal.

Golob bo tako zadolžen za področje energetike, Ferenčak, ki prihaja iz Prekmurja in se ukvarja s trgovino z orhidejami, za kmetijstvo, Šifrar iz Škofje Loke za gospodarstvo, Ropret, za Jankovića najboljši župan na svetu, pa za lokalno samoupravo. "Vesel sem, da imamo na posameznih področjih ljudi, ki ne govorijo o tem, kaj je treba narediti, ampak so to naredili. Pokazali so, da si lahko konkurenčen celotni Evropi. Postavili smo svoje cilje - če so sprejemljivi, ja, če ne, pa ne," je poudaril Janković.

Župevčeva: Jankovićeva ekipa ne blefira
Župevčeva bo poleg tega, da bo koordinirala Jankovićevo kampanjo, kandidirala tudi za poslanko na njegovi listi.

"Pri odločitvi, da kandidiram na listi Pozitivna Slovenija, sta me vodila dva razmisleka. Prvi je šel v smeri, kaj danes potrebujemo in kdo je človek, ki lahko pri tem pomaga. Slovenija danes potrebuje operativca, gospodarstvenika in človeka, ki gre v volilno tekmo z odprtimi kartami. Pomembno je, da je Zoran Janović v svojo ekipo vključil širok nabor ljudi, ki lahko pokažejo rezultate svojega dela," je poudarila in dodala, da je v tej ekipi pripravljena sodelovati tudi zato, ker ne blefira in ker v volilni kampanji kaže pravi obraz.

Da bo kandidiral, je vedel že na Kongresnem trgu
Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci pojasnil tudi, da bo sam kandidiral za poslanca v stranki Pozitivna Slovenija. Sicer je že znano, da bo Janković na volitvah nastopil s svojo stranko, vendar je šele danes razkril, da bo na listi kandidatov za poslance tudi sam.

"Bom na listi, ker ne verjamem v to, da pošlješ vse svoje sodelavce v boj, ti pa čakaš na rezultate. Jaz vem kaj žrtvujem, vem, kaj sem dal na kocko, ampak verjamem v najboljšo Slovenijo, verjamem v to dobro energijo, v Pozitivno Slovenijo, zato sem na listi," je dejal.

Janković je za MMC zavrnil, da bi se za kandidaturo odločil na podlagi javnomnenjskih anket, ki njegovo listo uvrščajo "šele" na tretje mesto, za SDS in Listo Gregorja Viranta. Kot je dejal, je že takrat, ko je napovedal, da bo šel s stranko na volitve, vedel, da bo kandidiral za poslanca.

Janković: Ne odhajam z lahkim srcem
Na vprašanje, ali ne bo s kandidaturo za poslanca izdal Ljubljančanov, ki so mu pred enim letom podelili županski mandat, je odgovoril, da je prepričan, da bodo Ljubljančani razumeli, da je potreba na ravni države večja kot v Ljubljani. "Ko sem odhajal iz Mercatorja, sem bil prepričan, pri svojih 52 letih, da nikjer ne bom več tako užival kot tam. Pa sem ugotovil, da tu še bolj uživam, in upam, da bo enako tudi na naslednji stopnici," je poudaril in dodal, da ne odhaja z lahkim srcem.

Pojasnil je, da se še ni odločil, v katerem okraju bo kandidiral, prepričan pa je, da je lahko izvoljen v vsakem okraju, tudi v Mariboru.

Zakaj Zoran Janković, zakaj ne nekdo drug? Uštimal je Mercator, uštimal je Ljubljano. Časi so taki, da je čas, da kdo uštima še državo. Ne verjamem, da lahko tisti, ki se v politiki zadržujejo že 20 let, ponudijo rešitev. Oni so problem, zato ne morejo biti sestavni del rešitve.

Robert Golob
Jankovićevi sodelavci