Pri Citroënu v ponudbi enoprostorcev najbolj pogrešajo uspešnico, kot je bila xsara picasso. Foto: Citroën
Pri Citroënu v ponudbi enoprostorcev najbolj pogrešajo uspešnico, kot je bila xsara picasso. Foto: Citroën

Prvi predstavnik te nove dobe naj bi bil serijski enoprostorec, ki bo temeljil na prototipu technospace, ki ga čaka prva javna premiera marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Citroën technospace naj bi novo dobo med drugim najavljal z napredno in lažjo konstrukcijo, ki bo v kombinaciji s sodobnimi pogonskimi agregati zagotavljala boljši izkoristek goriv in s tem nižjo povprečno porabo oziroma manjše izpuste ogljikovega dioksida. Najmanj "umazana" različica naj bi tako dosegala izpust le 98 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Čeprav podrobnejših podatkov o morebitni ponudbi pogonskih agregatov še ni na voljo, pa so pri Citroënu že napovedali zunanje mere enoprostorca, ki bo dolg 4,43 metra, širok 1,83 in visok 1,61 metra, poleg prostorne potniške kabine pa bo v zadku še 537 litrov prostornine, namenjene prtljagi.

Čeprav bo tecnospace v Ženevi uradno nosil še oznako prototipa, pa je verjetno zunanjost prihodnjega serijskega modela že bolj ali manj dokončna, saj naj bi na prve trge pripeljal že v drugi polovici leta.