Meriva največ pozornosti zbuja zaradi drugačne konstrukcije vrat. Foto: Opel
Meriva največ pozornosti zbuja zaradi drugačne konstrukcije vrat. Foto: Opel

Meriva je z nekaterimi novostmi poživila dogajanje med manjšimi enoprostorci na slovenskem trgu, v oddaji APM poudarja Janez Martinčič.

V tokratni oddaji Avtomobilsko-prometne minute na Valu 202 sta Marko Radmilovič in Janez Martinčič namreč povzela vtise s preizkusa opla merive. Poudarjata, da so najopaznejša posebnost zadnja stranska vrata FlexDors, ki se odpirajo ravno obratno kot pri vseh drugih, in ker tega nismo vajeni, nas to znova in znova preseneča ter včasih zmoti, a vse skupaj je le stvar navade. Tudi nelagodje – če zadaj prevažamo otroke - je odveč, saj se vrata samodejno zaklenejo že pri majhni hitrosti. Sicer pa tako »narobe«, a precej na široko odpiranje vrat omogoča potnikom udobnejši dostop do zadnjih sedežev, pa tudi kakšen kos prtljage lažje odvržemo. Nova meriva pa je znotraj praktična in zanimiva tudi zaradi nekaterih drugih podrobnosti.

Več vtisov s preizkusa opla merive ter prve vtise o fiatu doblo in citroënu C4 pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.