Robbie je bil po razpadu Take That najuspešnejši član peterice - nikoli pa ni skrival svojih težav z mamili in alkoholom. Foto: Hamish Brown
Robbie je bil po razpadu Take That najuspešnejši član peterice - nikoli pa ni skrival svojih težav z mamili in alkoholom. Foto: Hamish Brown
Take That
Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje? Take That, starejši in pametnejši. Foto: Spletna stran skupine

Jan Williams, mama zlatega fanta britanskega popa, je za časopis Stoke Sentinel prejšnji teden povedala, da je Robbie navdušen nad tem, kako uspešna je bila vrnitev njegovih nekdanjih kolegov na glasbeno sceno. "Kar se tiče sodelovanja - čutim, da se nekaj takega pripravlja. To bi bilo Robbieju všeč," trdi mama Wiliams. "Take That so bili fantastični, ko so bili še vsi skupaj, in zdaj so spet fantastični. Všeč mi je, da se je iz vsega slabega, kar se jim je v prejšnjih letih zgodilo, rodilo nekaj pozitivnega."

V dobrem ... in slabem?
Zdaj 33-letni Robbie je skupino zapustil leta 1995, manj kot leto pred popolnim potonom "ladje Take That". Drugo je, kot pravijo, zgodovina: Gary Barlow in Mark Owen sta sicer poskušala na noge postaviti samostojni karieri, a jasno je bilo, da bo Robbie edina res velika zvezda, ki je vstala iz pogorišča fantovske skupine. Preostala četverica se je nato posvetila drugačnim karieram, znova pa so se našli šele predlani. Od takrat so posneli že dve uspešnici, album, ki je prišel do prvega mesta lestvice, in februarja vse skupaj še okronali s petim britom v svoji karieri.

Mama ve najbolje
Robbiejeva kariera pa, nasprotno, zadnje mesece ne cveti ravno. Za brita je bil sicer nominiran, a ga ni dobil, njegov zadnji album Rudebox pa so kritiki bolj ali manj enoglasno raztrgali. Marca se je - na svoj rojstni dan - vpisal v kliniko za odvajanje, češ da je odvisen od zdravil na recept, že septembra lani pa je azijski del turneje zaradi izčrpanosti in stresa odpovedal. A njegova mati zatrjuje, da je vse v najlepšem redu. "Veliko časa preživi v studiu, precej piše. Trenutno res uživa v življenju."

A. J.